perjantai 6. joulukuuta 2013

Pipari Cupcakes ja Decomaxin testailua

 

Ensiksi hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille! :) Tänään mulla on ollut touhurikas päivä, kun aamulla heräsin kasilta leipomaan cupcakeseja, minkä jälkeen kävin 7,7 km lenkillä. Nyt olo onkin aikalailla kaikkensa antanut ja sänky houkuttelisi.

Kerroin teille uudesta leivonta apuvälineestäni, Lékuén Decomax koristelukynästä ja lupasin tätä testailla ja kertoa mitä mieltä olin siitä. Tänään pääsinkin sitä testaamaan, kun piti 12 kappaletta piparimuffinsseja kuorruttaa. Koristelu kävi mielestäni todella vaivattomasti, vaikkakin kuorrute oli jäykempää, kuin yleensä kuorrutukset ovat. Decomax on helppo pestä käsin, koska silikonipinnasta lähtee helposti kuivunutkin kuorrute. Eli suosittelen tätä ehdottomasti niille, jotka tykkäävät leipoa ja haluavat käyttää muutakin kuin sitä ärsyttävää pakastepussiviritelmää :).

 

Vein cupcakesit vanhempieni luo, kun menimme sinne kahvittelemaan ja hyvinhän nämä menivät parempiin suihin :) Omasta mielestäni mascarpone-kuorrute oli liian makeaa, mutta toisaalta taas muffinien piparinmaku oli niin voimakas, että kuorrute vähän tasapainotti sitä.

Laitan tähän alle vielä Cupcakesien ohjeen :)

Taikina:
150g margariinia
1½dl fariinisokeria
2 munaa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl piparkakkumaustetta
3/4dl maitoa
100g vaniljarahkaa

  • Vaahdota margariini ja fariinisokeri.
  • Lisää munat vaahdon joukkoon yksitellen.
  • Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa.
  • Sekoita joukkoon vaniljarahka.
  • Paista 200 asteessa 12-15min.
  • Anna muffinien jäähtyä ennen kuin kuorrutat ne.
Kuorrute:
2prk mascarponea
2dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria
sitruunamehua
elintarvikeväriä
(itselläni jäi kuorrutetta aika paljon yli, joten määriä voi vähän pienentää)

  • Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi, lisää haluamasi elintarvikeväri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti