keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Juustoinen jauhelihapiirakka

Huomenta! Mun on pitänyt jo pitkään tehdä suolainen piirakka, mutta en ole saanut sitä aikaiseksi. Toissapäivänä sain otettua pakastimesta hirvenlihaa sulaamaan ja päätin, että nyt sen piirakan väsään vaikka menisi koko ilta. Eilen illalla sitten taistelin piirakkapohjan kanssa ja itkin sipulin seurassa, mutta piirakka tuli valmiiksi ja hyvää oli! :)




Pohja:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
3rkl vettä
1/4tl suolaa
Täyte:
400g jauhelihaa
1 paprika
2tl timjamia
3/4tl suolaa
½tl mustapippuria
2 kananmunaa
1prk kermaviiliä
1½dl juustoraastettaa

  • Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Ruskista jauheliha. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Lisää ne jauhelihan joukkoon. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon munat ja kermaviili.
  • Esipaista pohja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 8 min. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja koristele paprikalla.
  • Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 min. Peitä piirakan pinta foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos se tummuu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti