torstai 3. huhtikuuta 2014

Sitruunan ystävät huomio!

Viikonloppuna kerroinkin, että kävimme Raumalla pikaisella visiitillä ja samalla ajoimme Raision kautta, kun kävimme katsomassa millainen Myllyn kauppakeskus oikein onkaan. Ainut ostokseni koko reissulla oli Kuppikakut ja muffinit-kirja, jonka hinta oli vain alle 8€. Pienestä ja suloisesta kirjasta löytyy ohjeita varmasti jokaisen makuun - kirjasta löytyi, jopa terästettyjä muffiniohjeita.

Eilen päätin kokeilla jotain kirjan reseptiä ja valikoin useiden ohjeiden joukosta sitruunakuppikakkujen ohjeen. Jos olet sitruunan ystävä, niin tämä resepti on ehdottomasti sinulle! :)




Ylläolevasta kuvastakin ohjeen näkee, mutta laitetaan se vielä tähänkin ylös.

Sitruunakuppikakut tuorejuustokreemin kera

100 g pehmeää voita
100 g tuorejuustoa
130 g (n. 1½ dl) sokeria
½ sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
125 g (n. 2 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa

Tuorejuustokreemi:
40 g pehmeää voita
80 g tuorejuustoa
150 g siivilöityä tomusokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi, tuorejuusto, sokeri, sitruunankuoriraaste ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita leivinjauhe ja sooda jauhoihin, siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele taikina kevyesti sekaisin.
  • Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä.
  • Sekoita sillä välin kaikki tuorejuustokreemiin tarvittavat ainekset huolellisesti keskenään ja nosta noin 10 minuutiksi jääkaappiin. Levitä kreemi sileällä voiveitsellä kuppikakkujen pinnalle.
Ohjeen kuvassa kuppikakuissa on aikas massiivinen määrä tuorejuustokreemiä, mutta minä vähensi radikaalisti kuorrutteen määrää. Meillä ei monikaan pidä tuorejuustokuorrutteista, joten sen takia näihin muffineihin laitoin kuorrutetta vähemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti