sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lime-kiivijuustokakku

Heippa ihanaiset! Viikonloppu on kulunut juhlien Kimmon syntymäpäiviä, joten tämän takia blogikin on ollut hiljainen. Mun piti ensin kuvata Kimmon syntymäpäivät, mutta päätin jättää kameran sivuun, koska halusin vain nauttia juhlista.

Mä järkkäsin Kimmolle yllätysjuhlat ja ne onnistuikin hyvin. Valitettavasti kaikki eivät päässeet tulemaan paikalle, mutta pienelläkin porukalla ilta kului hyvin :). Päivällä lähdin Kimmon ja hänen kaverinsa kanssa Tampereelle, koska olin varannut Kimmolle Simrac-rallisimulaattoriin ajan. Hän on kinunut tätä lahjaksi varmaan viimeisen vuoden ajan, joten päätimme ostaa sen lahjaksi hänelle hieman isommalla porukalla. Lahja oli mieluinen ja lähdimme hymyssä suin takaisin mökille. Mökillä olikin kaikki jo paikalla ja Kimmo ei ollut yhtään arvannut, että illalla jollain tapaa edes juhlittaisiin. 

Juhlat järjestimme nyyttäri-tapaan ja minä tein Kimmolle syntymäpäiväkakun. Hän on aina halunnut, että tekisin lime-kiivijuustokakkua ja nyt sen päätin toteuttaa. Juustokakut ovat niin yksinkertaisia tehdä, että tämänkin reseptin heitin päästäni ja kakusta tuli hyvää. Kiivit tosin kannattaa viipaloida päälle pienemmiksi paloiksi, koska niitä oli vaikea halkaista lusikalla enää.Pohja:
paketti Domino-keksejä
90 g juoksevaa margariinia

Täyte:
2½ dl kuohukermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 limen mehut

Koristeluun kiivejä ja hyytelösokeria.

  • Murskaa keksit ja sekoita margariinin kanssa. Tasoita keksi-voiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan. 
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  • Vispaa kuohukerma ja lisää joukkoon sokerit. Sekoita joukkoon myös tuorejuusto ja toisen limen mehu.
  • Kiehauta toisen limen mehu ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä ja kaada ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita varovasti ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  • Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  • Kuori ja viipaloi kiivit ja koristele. Hyytelösokeripaketista löytyy ohje kiilteen tekemiseen.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti