tiistai 6. toukokuuta 2014

Vanilja-suklaakuivakakku

Lauantai-iltana päätin leipoa sunnuntaiksi jonkin kuivakakun ja löysin reseptin Vanilja-suklaakuivakakulle. Yhdistelmä kuulosti hyvältä ja ohjeessa luvattiin kakun olevan mehevä. Ohjeessa neuvottiin, että kakun tulee olla uunissa vajaan tunnin ja mä muistin, että siinä luki 60 min. Kuivakakku ei ehtinyt palaa muuta kuin hieman alareunoista, mutta muuten kakku pysy hyvänä. Koristelin vielä kakun valkosuklaalla ja hasselpähkinärouheella.



Tarvitset:
  • 200 g voita
  • 170 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 vaniljatanko raaputettuna
  • ½ dl kermaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä vaahdot. 
Sekoita joukkoon vanilja, kerma, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa vajaa tunti.

Kakku sai kehuja ja äitinikin sanoi, että tämä kuivakakku on yksi parhaimmista kakuista, mitä hän on maistanut. Suklaan ystävien kannattaa siis ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä! :)

5 kommenttia:

  1. Tää ohje täytyy ottaa talteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja huomenna ostaa Ikeasta kuivakakkuvuoka! :D

      Poista
    2. Joo se vuoka on ihan hyödyllinen tähän hommaan :D Kannattaa kyllä kokeilla - varsinkin, jos tykkää suklaasta! :)

      Poista
  2. Moikka! Kiitos ohjeesta nam:) Terkuin työkamu;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja ole hyvä! :) Töissä nähdään ;)

      Poista