torstai 26. kesäkuuta 2014

Hasselpähkinämuffinssit


Juhannuksena lupasin äidilleni, että leivon raksalla puurtaville miehille sunnuntaiksi jälkkäriksi jotain hyvää ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyin hasselpähkinämuffinsseihin. Päätarkoitus oli, että saan käytetty Confetista saamaani suklaakuorrutetta ja mielestäni suklaa ja hasselpähkinä sopivat todella hyvin yhteen. 

Käytin muffinssien tekoon ihan perusohjetta ja lisäsin joukkoon hasselpähkinärouhetta. Tämä ohje on niin helppo, että tästä kannattaa uusien leipojien aloittaa kokeilu. Hasselpähkinärouheen tilalle voi vaihtaa esimerkiksi marjoja tai suklaata - mielikuvitus oikeastaan on vain rajana!

Suklaakuorrute oli niin paksua ja "jäykkää", että päätin levittää sen muffinssien päälle ihan vain veitsen avulla. Varmasti suklaata olisi pystynyt myös pursottamaan, mutta en jaksanut alkaa kikkailemaan, koska olin jättänyt kuorruttamisen sunnuntaille. 

Hasselpähkinämuffinssit

n. 50 g juoksevaa margariinia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 dl hasselpähkinärouhetta

  • Sulata voi.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja voi.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan. Lisää taikinaan myös hasselpähkinärouhe.
  • Paista muffinsseja 200 C:ssa n. 15-18 minuuttia. 
  • Anna muffinssien jäähtyä ennen kuin aloitat kuorruttamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti