sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannuksen juustokakku

Meidän perheen lempikakku on juustokakku ja päätin sellaisen tehdä taas Juhannukseksi. Juustokakun ainekset oikeastaan koostui niistä mitä nyt jääkaapista ja pakastimesta löytyi. Kaikki ei tietenkään mennyt niin kuin Strömsöössä ja kakun ulkonäkö ei ole ehkä maailman kaunein. En malttanut odottaa, että kiilteen liivateseos jäähtyisi, joten kiilteeseen tuli "hieman" kakun keskiosaa. Yritin pelastaa kakun pintaa hieman suklaalla, mutta heti ensimmäinen pursotus meni piloille. Mutta maku oli todella hyvä ja koko kakku saatiin tuhottua :).



Vadelmajuustokakku

Pohja:
Domino-keksejä
n. 90 g juoksevaa margariinia

Täyte: 
n. 250-300 g vadelmia
2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
sokeri
vaniljasokeria
4 liivatelehteä
n. 90 g valkosuklaata

Kiille:
sitruunamehua
vettä
3 liivalehteä
elintarvikeväriä

  • Murskaa keksit ja sekoita juokseva margariini keksimurskaan. Laitan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Tasoita keksi-voiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan.
  • Vatkaa kuohukerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se täytteeseen. Laita n. 200g vadelmia tehosekottimeen ja kaada murskatut vadelmat täytteen sekaan. 
  • Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja sekoita liivatelehdet kiehuvaan veteen. Anna liivateseoksen hetken aikaa jäähtyä.
  • Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoita varovasti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  • Upota loput vadelmat täytteen sekaan. Laita vuoka jääkaappiin yön ajaksi.
  • Laita liivatelehdet likoomaan. Laita sitruunamehua ja vettä oman maun mukaan kattilaan ja kiehauta. Halutessasi voit lisätä joukkoon hieman elintarvikeväriä väriä tuomaan. Sekoita kiehuvaan veteen liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä ennen kuin kaadat sen vuokaan. Anna kiilteen jähmettyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Viimeisessä kuvassa näette Kimmon upean kakunpalan, kun hän päätti koristella sen vielä After Eight-suklaalla :). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti