maanantai 2. kesäkuuta 2014

Lontoo / London Day 2

Tiistai oli myös Lontoossa sateinen, mutta päätimme silti suunnata heti aamulla metrolla kohti Buckinghamin palatsia. Pelkäsimme ennen reissua, että me ei ikinä tulla selviämään metrolla kulkemisesta, mutta hyvinhän tuo sujui. Metrokartta näyttää aluksi todella epäselkeältä, mutta hetken mietinnän jälkeen se onkin todella yksinkertaista.
Tulimme palatsin luo juuri sopivaan aikaan aamulla, kun vielä palatsin edessä ei ollut niin suurta turistijoukkoa, kuin päivemmällä olisi ollut. 

Nyt, kun kuvia selailin, niin huomasin, ettei mua selvästi ole niin paljoa kiinnostanut kuvia napsia Lontoon nähtävyyksistä kuin pari vuotta sitten. Sillon Buckinghamin palatsistakin napsin monta kuvaa eri suunnista, mutta nyt olin vain jaksanut räpsästä muutaman kuvan.Palatsin jälkeen kävelimme vielä Green Parkin läpi ja voi vitsi - olisipa Suomessakin tuollaisia puistoja! Puistot ovat todella laajoja ja puut ovat todella upeita.

Kimmo halusi mennä käymään British Museumissa, joten menimme sinne heti, kun se aukesi, ettemme joutuisi kauheisiin jonoihin. Museossa on niin paljon nähtävää, että siihen pitäisi varata kokonaan yksi päivä, jos haluaisi kaiken sieltä nähdä. Museossa oli juuri menossa Viikinki näyttely, johon Kimmo ehdottomasti halusi. Museoon ei ole pääsymaksua, mutta näihin erikoisnäyttelyihin on.

Viikinkinäyttelyn lisäksi kävimme katsastamassa muumiot ja hieman Eurooppa-osiota. En viitsi tähän postaukseen laittaa näyttelyistä kuvia, koska toiset haluavat nähdä nämä näyttelyt ihan paikan päällä. Esimerkiksi siskoni ja hänen poikaystävänsä ovat menossa Lontooseen kuukauden kuluttua, joten senkään takia en viitsi näyttelyistä laittaa kuvia, että he eivät valmiiksi nää asioita, mitä museosta löytyy.
Päivällä käväisimme Towerin linnassa ja sillon vettä alkoi satamaan todella paljon! Valokuvaamisesta ei tullut yhtään mitään, kun vettä tuli välillä aivan vaakatasossa ja linssi oli koko ajan täynnä pisaroita. Emme jääneet kiertämään koko linnan aluetta, esimerkiksi kruunun jalokiviä emme käyneet katsomassa, koska meillä oli housut, kengät ja sukat aivan läpimärät. Linnan pihalla tuntui, että kahlaisi koko ajan vesilätäkössä, joten oli parempi vain suunnata takaisin hotellille illaksi. Towerin linnaan kannattaa siis mennä hyvällä säällä, koska liput ovat aika kalliit, joten on hyvä nähdä kaikki mahdollinen mitä sieltä löytyy. Kruunun jalokivinäyttelyyn oli niin pitkä jono, ettei siinä kaatosateessa viihdy.
//London day 2: On Tuesday morning we went to see the Buckingham Palace, and after that we went to the British Museum. We also visited in Tower of London, but it rained so much that we had to go back to the hotel.//
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti