tiistai 3. kesäkuuta 2014

Lontoo / London Day 3

Ihan alkuun mä lupaan teille, että teen nämä Lontoon-postaukset tämän viikon aikana, ettei näitä tarvitse kahta viikkoa lukea. Nämä postaukset on todella raskaita tehdä, kun kuvia matkalta kertyi niin paljon, että niiden läpi käymiseen menee todella kauan. Sitten pitää miettiä mitä kuvia haluan täällä jakaa. Tekstinkin kanssa alkaa olla ongelmia, kun alan jo unohtamaan mitä kaikkea oikein tehtiin tiettynä päivänä. Noh - mutta tässä tulee nyt keskiviikko meidän Lontoon reissulta.

Keskiviikkona meidän piti nukkua pitkään ja skipata aamupala, mutta tiistaina tajuttiin, että halutaan nähdä niin paljon kaikkea, että meidän on pakko vain jaksaa nousta aikaisin. Onneksi noustiin aikaisin, koska keskiviikko sisälsi todella paljon jonottamista!

Metrolla suunnistimme Westminsterille ja olihan pakko ottaa perinteiset turistikuvat niin, että Big Ben komeilee taustalla. Rakas aviomieheni teki kuitenkin Big Benistä kaltevan tornin eikä katsonut yhtään miten ne kuvat napsii.

Itse tykästyin pari vuotta sitten upeaan Westminster Abbey-kirkkoon ja halusin näyttää sen myös Kimmolle. Kimmo ei aluksi tainnut olla ihan niin innoisaan kohteesta, mutta kun olimme kirkon kiertänyt niin hän rankkasi sen ehdottomasti suosikki nähtävyydeksi. Jos olet siis menossa Lontooseen niin kannattaa mennä ihailemaan tätä goottilaistyylistä kirkkoa.

Kello näytti vielä niin vähän aamupäivällä, että päätimme lähteä Lontoon Luonnontieteen museoon. Itseäni tämä kohde ei kovin paljoa kiinnostanut, mutta Kimmo halusi käydä sielä ehdottomasti. Museon rakennus oli todella upea ja ensin näytti siltä, ettei museoon ole edes kovin pitkät jonot. Kävelimme nurkan taakse ja kappas mikäs se sieltä paljastui: pisin jono mitä olen ikinä nähnyt! Tuossa jonossa vierähti todella pitkä "tovi" ja nälkäkin alkoi jo olemaan. Pitkän jonotuksen jälkeen pääsimme sisälle ja mihinkäs me siellä jouduimme: JONOON! Mä olin niin hermona tuolla museossa, kun alkoi kyllästyttämään jonottaminen, jalkoihin sattui ja oli ihan hirveä nälkä. Pääsimme pitkän jonotuksen jälkeen katsomaan Dinosaurus-osuuden ja sielä oli niin hämärää, etten saanut edes kunnon kuvia. Multimaalisen turhautumisen takia sanoin Kimmolle, että nyt lähdetään syömään, kun kellokin on niin paljon. Tästä siis opimme sen, että tuohon kyseisen kohteeseen kannattaa mennä jonottamaan jo ennen museon aukeamista.

Ruokailun jälkeen menimme hotellille lepäilemään ja vaihtamaan rennommat vaatteet. Halusimme illaksi mennä johonkin rentoon kohteeseen ja päätimme suunnata London Dungeoniin. London Dungeonissa esitetään realistisesti pelottavia ja verisiä historiallisia tapahtumia, esimerkiksi Viiltäjä-Jack yms. Liput olivat aika kalliit ja ei London Dungeon ollut ollenkaan niin pelottava kuin olin siitä lukenut. Itse säpsähdin pari kertaa ja vain kovia ääniä. London Dungeonissa saa kuitenkin hyvin aikaa kulumaan, koska koko kierrokseen meni aikaa 1½ tuntia. Psst... Jos menet London Dungeoniin, niin suosittelen laittamaan sellaiset vaatteet päälle, ettei haittaa, jos ne kastuvat - sielä saa nimittäin vettä päälleen. London Dungeon sijaitsee Westminster Bridge Roadilla - ihan London Eyen vieressä ja rantakatu oli todella upea iltasaikaan.

//3. day in London: During the day we went to Westminster Abbey, Natural History Museum and the London Dungeon.//
2 kommenttia on "Lontoo / London Day 3"
  1. Vitsi miten upea kyllä tuo kirkko! Kivoja kuvia olet reissulta ottanut. Olisi niin kiva itsekin päästä Lontooseen, kun se on kuitenkin inhimillisen lentomatkan päässä ja suht edullisestikin sinne lentoja löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisältä tuo kirkko oli vielä upeampi, mutta sielä ei voinut ottaa kuvia. Lontoo on kyllä mahtava kaupunki, suosittelen lämmöllä :)

      Poista