lauantai 14. kesäkuuta 2014

Päivä mummolassa

Keskiviikkona lähdimme äitini kanssa käymään hänen kotipaikassaan, mikä tunnetaan paremmin nimellä mummola. Mummola tosin ei tuntunut enää mummolalta, koska sielä ei enää ole mummoa ja pappaa. Pappa kuoli 2009 vuonna ja mummo 2011. En ole mummolassa käynyt mummon kuoleman jälkeen ja jotenkin päässä pyöri monet ajatukset. Matkan aikana muisteltiin tosi paljon äitini kanssa mummoa ja pappaa, mikä aiheutti todella haikean tunteen itselleni. Nyt sen taas huomasi, että suru on läsnä vaikka se ei aina pinnalla olekaan. Piha oli rehevöitynyt ja siitä heti näki, ettei kukaan ole hetkeen tehnyt mitään kukkapensaille tai muullekaan. Autosta astuessa kuitenkin tunsin tutun tuoksun - mummolan piha tuoksui aivan samalle kuin silloinkin, kun siellä oli vielä elämää. Ihmisen mieli on todella hauska, kun monenkin vuoden jälkeen muistaa esimerkiksi tietyt hajut.

Mummo piti todella paljon kukista ja kasveista, joten heidän pihaltaan löytyy vaikka mitä kukkia. Olihan niitä pakko ikuistaa hieman kamerallekin.
Kaikista omituisinta oli nähdä talo sisältä, kun se oli ihan tyhjillään. Sisällä oli enää pirtin pöytä ja penkit sekä makuuhuoneessa sänky. Heti tuli muistoja mieleen kuinka papalla oli aina oma istumapaikkansa pirtin pöydän ääressä ikkunan vieressä ja mummo istui aina sohvan päässä lähellä keittiöö.

Sen vaan voin todeta, ettei mummola ole enää mummola, koska ne tärkeimmät henkilöt puuttuvat
4 kommenttia on "Päivä mummolassa"
 1. Ihanasti kirjoitettu, vaikka tuli itsellekin haikea fiilis vain kirjoituksesi perusteella :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea ei edes viittinyt kirjoittaa, mitä ajatteli, ettei nyt itsellä olisi ihan itku päässyt :)

   Poista
 2. Ihanasti kirjoitettu, tuli itsellekkin haikea fiilis :/ Varsinkin kun hyvin tietää tämän tunteen itselläni mummi 2009 ja pappa 2011. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se haikeus vaan iskee helposti vaikka usein se ei olekaan pinnalla :( <3

   Poista