torstai 5. kesäkuuta 2014

Ruokailut Lontoossa

Päätin koota Lontoon ruokailut erilliseen postaukseen, koska moni miettii usein, että mitä Englannissa oikein voi syödä, koska eihän heidän ruokakulttuurinsa nyt niin ihmeellinen ole. Itse olen todella nirso persoona, mutta minäkin selvisin sielä hyvin viisi päivää ja aina sain mahani täyteen.

Ensimmäisenä päivänä suuntasimme heti hotellille päästyämme etsimään jostain läheltä ruokapaikkaa. Hotellimme oli ruokailun suhteen hyvällä paikalla, koska n. 2 minuutin kävelymatkan päässä oli monta ravintolaa, pikaruokaravintolasta aina kunnon pihviravintoloihin.

Päätimme mennä Garfunkel's-ravintolaan, josta sai esimerkiksi hampurilaista, salaattia, pizzaa yms. Me otimme kovaan nälkäämme hampurilaiset ja kyllähän nuo ihan hyviä oli. Lontoossa huomasin, että sielä ei käytetä ollenkaan niin paljoa esimerkiksi majoneesia kuin Suomessa. Näin ollen hampurilaiset olivat hieman kuivia, mutta hyviltä ne silti maistuivat.Tiistaina British museumin jälkeen meillä oli niin kova nälkä, että päätimme mennä ensimmäisenä vastaan tulevaan ravintolaan. Heti museota vastapäätä oli perus englantilainen pubi, mistä sai myös ruokaa. Päätimme mennäkin tähän Museum Tavernaan syömään oikein kunnon englantilaisen ruoan: fish&chips. Ruoka-annokset eivät olleet mitään upeimpia, mutta eihän sellaista voi oikeastaan vaatiakaan pubilta. Annokset oli kuitenkin todella isoja ja kattokaa nyt minkä kokoinen toi kalakin oli! 

Ihan kaikkea ei jaksanut lautaselta syödä, koska mun oli pakko jättää jälkkärillekin tilaa. Huomasin menussa nimittäin suklaakakkujälkkärin, joten olihan mun pakko sellainen tilata. Kakunpala oli iso ja ajattelinkin ensin, ettei sitä jaksa kokonaan syödä. Kakku oli kuitenkin yksi parhaimpia suklaakakkua mitä olen maistanut ja nopeasti lautaseni olikin tyhjä :). Kimmo otti jälkiruoaksi omenapiirakkaa ja sanoi, että ole koskaan maistanut niin hyvää omenapiirakkaa.

Tätä pientä pubia suosittelen lämmöllä, koska jo itse sisustus ja tunnelma olivat mielestäni käymisen arvoiset :). Oli muuten koomista astua sisään pubiin, kun sielä oli kaksi asiakasta ja he olivat suomalaisia! Pieni on maailma.


Keskiviikkona kävimme aamupäivän kiertelemässä nähtävyyksiä ja Natural History Museumin pitkät jonot aiheuttivat sen, että pääsimme syömään vasta hyvin myöhään. Päivän ja illan olimme suunnitelleet menevämme ostoksille, joten suunnistimme Oxford Streetille ja ajattelimme sieltä löytää ensimmäisenä ravintolan. Oxford Streetillä oli vain McDonaldsia yms, joten menimme pikkukaduille etsimään kunnon ravintolaa. 

Löysimme italialaisen Strada-ravintolan, mikä nyt kelpasi pahimpaan nälkään. Ravintolassa oli tosi ahdasta ja kauhea meteli, joten viihtyvyydeltään paikka ei ollut hyvä. Nirsolle ihmiselle menu oli painajainen, koska en meinannut löytää mitään ruoka-annosta, missä ei olisi mitään ihmeellistä. Löysin perus spaghetti bolognesen, mikä pelasti päiväni.

Ruoka oli ihan ok, mutta en ehkä uudestaan menisi Strada-ravintolaan.
Torstai meillä kuluikin Lontoon eläintarhassa, jossa söimme leivät. Leipä oli siis lämmin kinkku-juustoleipä ja sillä jaksoi pitkälle iltaan. Hotellille päästyämme päätimme mennä lähellä olevaan pihviravintolaan syömään kunnon ateriat viimeisen illan kunniaksi.

Ravintolassa oli hyvä palvelu ja ruoat olivat hyviä. Ainakin minun annokseni oli todella hyvä, mutta Kimmon pihvi oli muistaakseni todella sitkeä. 

Hinnat olivat tässä ravintolassa kovemmat ja ei noin kalliissa ravintolassa toista kertaa ehkä söisi loman aikana, jos haluaa rahansa käyttää johonkin muuhun kuin ruokaan.

Valitettavasti en muistanut ottaa ravintolan ulkopuolelta kuvaa enkä myöskään Kimmon ruoasta, mutta onneksi edes oman ruoka-annoksen muistin kuvata.


Perjantaina söimmekin vain jotain lentokentällä, joten siitä ei ole kuvaa. Mutta tosiaan kyllä sielä Englannissa on ihan hyvät ruoat ja löytyy aikalailla ruokapaikkoja makuun kuin makuun :).

//Here are dishes which we ate in London.//

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti