sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Reissu Suomenlinnaan

Heippa! Teistä varmaan moni on ulkona nauttimasta hyvästä säästä ja luulen, ettei moni avaa tänään konetta ollenkaan. Kuitenkin päätin nyt tehdä postauksen meidän Suomenlinnan reissusta, kun nyt löytyi hyvin aikaa.

Tosiaan oltiin suunniteltu äitini ja siskoni kanssa, että voitaisiin tehdä päivän reissu Helsinkiin kesän aikana ja mietimme, että Suomenlinna olisi todella kiva paikka näin kesäisin. Tiistaina herätyskello soi klo 05:00 ja lähdimme ajelemaan kohti etelä-Suomea. Meidän mukaan lähti äitini täti, jolle Suomenlinna on todella tuttu paikka. 


Sää suosi meitä ja aurinkopaistoi koko päivän. Suomenlinnassa kävi tuuli, joten helle ei tuntunut ollenkaan liian paahtavalta. Suomenlinnassa kävelimme hitaasti paikkoja tutkien ja täytyy kyllä sanoa, että Suomenlinna on todella upea paikka. Vanhoja rakennuksia sielä täällä ja vanhat korkeat puut olivat todella upeita. Huomasin, että paljon helsinkiläisiä tuli Suomenlinnaan nauttimaan kauniista säästä ja ottamaan aurinkoa. Paikka on kyllä ihanteellinen tuollaiseen.
Suomenlinnassa on Suomenlinnan vankileirin muistomerkki, jota lähdimme ensimmäisenä etsimään. Äitin täti halusi viedä muistomerkille punaisia ruusuja, koska hänen isänsä oli tuolloin 1918-1919 vankileirillä. Etsimme todella kauan muistomerkkiä, kunnes löysimme suoraan sanottuna aika säälittävän pienen muistomerkin. Olisi ollut todella kiva, jos paikalle olisi ollut edes jokin opastekyltti.


Näimme Lelumuseon-kyltin ja äitini täti halusi ehdottomasti mennä Lelumuseoon kiertämään. Lelumuseon yhteydessä oli kiva kahvila, johon menimme vielä kierroksen jälkeen nauttimaan kahvit ja jäätelöt.


Kävimme vielä Suomenlinnassa syömässä ennen kuin lähdimme takaisin kotia kohti. Suomenlinnassa oli kyllä paljon nähtävää ja kaikkea emme edes ehtineet nähdäkään muutaman tunnin aikana. Ainakin on syy mennä taas uudestaa käymään Suomenlinnassa. Hieman mietimmekin siskoni kanssa, että voisimme ensi kerralla lähteä Kimmon ja siskoni poikaystävän kanssa päiväksi Suomenlinnaan.//On Tuesday, we made a day trip to Suomenlinna with my mother, my sister and my mother's aunt. The day was sunny and the trip was a success - Suomenlinna is a truly magnificent place!//
2 kommenttia on "Reissu Suomenlinnaan"
  1. Mä olen kans suunnitellut, että Suomenlinnaan olisi tosi kiva suunnata nyt kesälomalla, sillä en ole siellä ikinä käynyt! Nämä kuvat nähtyäni varmistuin siitä, että se tosiaan on kaunis ja näkemisen arvoinen paikka! :)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti käydä! :) Suomenlinna on niin kaunis paikka ja sinne on todella helppo mennä - lautalla pääsee perille muutamassa minuutissa :)

      Poista