torstai 7. elokuuta 2014

Kaunis Porvoo

Tiistaina tosiaan suuntasimme aamulla Porvooseen, koska Kimmo löysi Porvoosta auton, minkä halusi käydä ostamassa. Täältä meiltä Porvooseen ajaa sellaisen vajaa kolme tuntia, joten voitte kuvitella millainen ajomatka meillä oli sinne autossa, jossa ei tunneta sanaa ilmastointi. Kyllä tuli monta kertaa sanottua vajaan kolmen tunnin aikana lause "mulla on kuuma". 

Suunnattiin ensimmäisenä autoliikkeeseen ja noin tunnin kuluttua sai onneksi istahtaa autoon, jossa on ilmastointi. Sanoin Kimmolle, että käydään kiertelemässä Porvoon vanhassa kaupungissa, kun kerta näin pitkälle lähdettiin. Olen joskus monia vuosia sitten käynyt Porvoossa, joten paikka ei ollenkaan ollut tuttu kummallekaan. Löysimme yhden parkkialueen, mikä osoittautui todella kalliiksi. Päätimmekin vain nopeasti etsiä vanhasta kaupungista ruokapaikan ja tehdä nopean kävelyn ihanilla pikku kujilla.Kävelimme heti ensimmäiseen ravintolaan, mikä tuli vastaan ja ravintola osoittautuikin hieman kalliimmaksi. Päätimme kuitenkin syödä Wanhassa Laamannissa, koska eiköhän sitä tämmöisellä reissulla voi yhdet kalliimmat pöperöt syödä.Ravintolassa oli erinomainen palvelu ja mukavat tarjoilijat. Terassilla syöminen kannatti, koska korkealle terassille puhalsi ihanasti tuuli :). Suosittelen ravintolaa kyllä lämmöllä, jos haluaa joskus panostaa ja mennä kivaan paikkaan syömään hyvää ruokaa.

Ruoan jälkeen kävimme ravintolan vieressä katsomassa Porvoon tuomiokirkkoa, mutta emme viitsineet edes mennä kirkon pihalle, koska sinne juuri tukki monta turistiporukkaa. Päätimmekin lähteä kävelemään takaisin autolle toista kujaa pitkin ja samalla näpsimme jo nähdyt asukuvat. Olisipa ollut hieman viileämpi päivä, niin olisi voinut tehdä pidemmänkin kävelylenkin. Nyt on ainakin yksi syy suunnata uudestaan Porvooseen :).Tämmöinen oli meidän pikareissu Porvooseen, toivottavasti ensi kerralla reissu on hieman pidempi, jotta kaupunkiin pääsee tutustumaan kunnolla. Kesällä nämä päivän reissut Suomessa ovat ihan huippuja, koska se kivasti rikkoo tavalliset arkipäivät :). Näitä päiviä lisää!

//On Tuesday we went to pick up a new car from Porvoo to my husband and also we went to see the old town of Porvoo.//
2 kommenttia on "Kaunis Porvoo"
  1. Tosi kauniita kuvia! Mä haluaisin joskus päästä käymään Porvoossa, se on yksi sellanen Suomen must see-kohde :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa ehdottomasti käydä - kaupunki on upea varsinkin näin kesällä :)

      Poista