maanantai 18. elokuuta 2014

Mustikka-sitruunajuustokakku

Huomenta! Lauantaina tosiaan pidimme pienet pippalot ja halusin leipoa illaksi jotakin. Kaikki meidän kaverit ovat tykänneet mun juustokakuista, joten päätin sellaisen loihtia tälläkin kertaa. Tiesin heti, että haluan tehdä jonkun mustikkajuustokakun ja hetken aikaa mietin mustikka-valkosuklaajuustokakkua. Olen kuitenkin tuommoisen jo tehnyt, joten päätin kokeilla hieman ihmeellisempää yhdistelmää - mustikkaa ja sitruunaa.

Muistin vasta myöhään illalla, etten ole ottanut kakusta kuvia, joten tällä kertaa kakusta tulee tänne blogin puolella todella huonot kuvat. Ulkona oli jo pimeää, joten kuvat piti ottaa sisällä. 



Tein kakkuun paksumman keksipohjan kuin yleensä ja pintahyytelön jätin pienemmäksi - kakun pinnalla oli oikeastaan vain pieni kiille, mikä piti mustikat paikoillaan.

Vaikka mustikka-sitruunayhdistelmä kuulostaa ensin hieman omituiselta, niin voin sanoa, että ainakin itse tykkäsin siitä. Kakusta tuli ihanan raikas sitruunan avulla ja mustikat toi täytteeseen hyvin koostumusta ja täyttävyyttä. Taisi kakku kelvata kavereillekin, koska koko kakku katosi illan aikana parempiin suihin :).

Mustikka-sitruunajuustokakku

Pohja:
n. 300g keksejä
n. 110g juoksevaa margariinia

Keskiosa:
2½dl kuohukermaa
200g mustikoita
200g sitruunatuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria
4 liivatelehteä
sitruunamehua

Kiille:
sitruunamehua
2 liivatelehteä

  • Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita murskaan juokseva margariini. Tasoita keksiseos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
  • Vatkaa kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likomaan.
  • Soseuta mustikat osittain tehosekoittimella.
  • Sekoita tuorejuusto ja mustikat kermavaahdon joukkoon.
  • Sekoita liivatelehdet kiehuvan sitruunamehun joukkoon. Annan hetken aikaa jäähtyä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen - sekoita varoen.
  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna kakun olla jääkaapissa yön yli.
  • Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen.
  • Asettele mustikat täytteen päälle.
  • Sekoita liivatelehdet kiehuvan sitruunamehun joukkoon. Anna jäähtyä.
  • Nostele liivateseosta varovasti lusikalla täytteen ja mustikoiden päälle. 
  • Anna kakun jähmettyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti