perjantai 8. elokuuta 2014

Uutta lukemista

Aika vähän olen täällä blogin puolella kirjoittanut kirjoista, mitä luen, joten ajattelin nyt tehdä uusimmista kirjahankinnoistani postauksen. 

Olen aikalailla kausilukija. Eniten luen syksyllä ja talvella, koska yksi ihanimmista hetkistä on käpertyä viltin alle, toisessa kädessä mukillinen kuumaa kaakaota ja toisessa kädessä kirja, johon saa uppoutua, kun ulkona on pimeää ja kylmää. Luen myös matkoilla, koska lentomatkat taittuvat hyvän kirjan äärellä mukavasti ja iltaisin hotellin lakanoihin on ihana nukahtaa, kun on lukenut muutaman luvun. 

Poikkesimme Porvoon reissullamme paluumatkalla Riihimäen ABC:llä, jonka yhteydessä on kirjakauppa. Tässä kirjakaupassa on aina paljon kirjoja alennuksessa, joten halusin mennä etsimään muutaman opuksen syksyä varten. 

Nämä seuraavat kirjat hankin syksyn pimeneviä iltoja varten:David Foenkinoksen Nainen, jonka nimi on Nathalie
"Joskus rakkaus syttyy sattumasta: epätodennäköisestä kohtaamisesta, säröstä nimettömyyteen. Näin käy Nathalielle, joka kävelee jalkakäytävällä suoraan Francois'n sydämeen. Kun Francois sitten eräänä päivänä jää juoksulenkillään auton alle, Nathalie luulee menettäneensä mahdollisuuden onneen loppuiäkseen. Nuori leski ei kuitenkaan aavista, että vielä koittaa se päivä, kun hän haaveissaan ilman sen kummempaa syytä suutelee toimistohuoneeseensa osunutta kollegaa, Markusta."


Bernard Cornwellin Kuninkaiden kuolema:
Levoton 800-luku lähestyy loppuaan. Kuningas Alfred tekee kuolemaa, ja kuningaskunnassa kuohuu. Kruununprinssi Edwardin asema on uhattuna, sillä valtaistuinta havittelee joukko häikäilemättömiä mahtimiehiä. Alfredin luottosoturi, väkevä Uhtred, lähetetään solmimaan rauhansopimusta tanskalaisten kanssa, mutta hän saa huomata joutuneensa salaliiton uhriksi. Alfredin lähipiiri on kääntynyt Uhtredia vastaa, ja hänen uskollisuutensa sairasta kuningasta kohtaan on vaakalaudalla."

 
Diana Gabaldonin Surenkorento:
Claire Randall palaa Invernessiin oltuaan poissa runsaat kaksikymmentä vuotta. Matkaseurana Clairella on tyttärensä Brianna, hehkeä punatukka, joka saa miesten päät kääntymään. St. Kildan kirkkomaalla Claire näkee odottamatta yli kaksisataa vuotta vanhan hautakiven, jossa on hänen skottirakastajansa nimi. Muistot hurjasta seikkailusta 1700-luvun Skotlannissa nousevat Clairen mieleen, ja Brianna saa kuulla uskomattoman tarinan siitä, miten Claire ja Jamie pakenivat yhdessä Ranskaan keväällä 1744 välttääkseen Skotlantia uhkaavan verilöylyn. Sudenkorento on rakastetun Matkantekijä-sarjan toinen osa, unohtumaton tarina rohkeasta naisesta sekä rakkaudesta, joka kestää yli vuosisatojen."

Kaikki kirjat olivat alennuksessa ja Kuninkaiden kuolema oli kallein - sekin tosin maksoi alle 13€. Eniten odotan sitä, että pääsen lukemaan Diana Gabaldon Sudenkorentoa, koska Rooman matkalla luin tuon Matkantekijän viikossa läpi ja oikein harmitti, että kirja loppui. Onneksi löysin tämän kakkososan ja toivon, että se olisi yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin :).

Tällä hetkellä mulla on kesken Cathy Kellyn Rakkautta rivien välissä-kirja, mikä ei oikein innosta. Kirja oli kirppislöytö ja aloitin sen lukemisen Lontoon matkalla. Kirjan tarina ei oikein saa innostumaan ja mielikuvitusta laukkaamaan.

Minkälaisia kirjoja te luette? Luetteko aina suomenkielisiä kirjoja vai luetteko myös englanninkielisiä opuksia? Itse olen lukenut vain pari kirjaa englannin kielellä, mutta en tykännyt ollenkaan. Kieleen tarvitsee keskittyä ihan liikaa ja kirjojen luku tuntuu näin ollen aivan liian tuskaiselta.  
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti