maanantai 20. lokakuuta 2014

Gluteeniton ja laktoositon juustokakku

Huomenta muruset! Lupailin teille aikaisemmin nähdyn juustokakun ohjeen ja tosiaan tämähän kakku oli täysin gluteeniton ja laktoositon. Olen huomannut, kun olen tehnyt gluteenittomia kahvikakkuja, että ne jäävät helposti todella kuivan makuisiksi. Siksi juustokakut ovatkin helppo vaihtoehto, jos haluaa välttää ottamasta sitä riskiä, että kahvipöydästä saattaisi löytyä vain kuivia tarjottavia.


Heitän aina juustokakkujen ohjeen päästäni, koska ne juustokakut ovat oikeasti todella yksinkertaisia. Kun tietää jo valmiiksi aineiden määrät niin on todella helppo soveltaa. Kimmo oli käynyt ostamassa aineksia juustokakkuun ja niiden pohjalta tein juustokakun. Tämä kakku on todellakin täynnä vadelmaa, joten tämä on ehdottomasti tarkoitettu marjojen ja varsinkin vadelmien ystäville! :).

Gluteeniton ja laktoositon vadelmajuustokakku

Pohja:
n. 200g Semperin gluteenittomia suklaakeksejä
n. 100g laktoositonta juoksevaa margariinia

Täyte:
2½dl laktoositonta kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
200g laktoositonta tuorejuustoa
n. 200g pakastevadelmia
4 liivatelehteä

Päällinen:
n. 200g pakastevadelmia
hyytelöjauhetta
leivontavalkosuklaata

  • Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Murskaa keksit ja sekoita joukkoon. juokseva margariini. Kaada keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin.
  • Vatkaa kuohukerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita liivatelhdet kylmään veteen likomaan.
  • Sekoita tuorejuusto vatkatun kuohukerman sekaan.
  • Soseuta vadelmia hieman tehosekoittimessa, kaada ne täytteen joukkoon.
  • Kieheuta tilkka vettä ja sekoita liivatelehdet kiehuvaan veteen. Anna hieman jäähtyä. Kun liivateseos on jäähtynyt, kaada se täytteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita varovasti.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
  • Kun täyte on täysin hyytynyt, niin asettele täytteen päälle vadelmat. Hyytelöjauheen käyttöohjeen löydät hyytelöjauhepussista. Kaada hyytelö varovasti täytteen ja vadelmien päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappin.
  • Kun hyytelö on hyytynyt, niin voit koristella pintaa esimerkiksi suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti