keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Huoneet alkavat muotoutumaan

Heippa! Multa on toivottu talon tilanne-postauksia ja maanantaina kävin talolla hieman kuvailemassa. Videolla olisi saanut hieman paremman kuvan kokonaisuudesta, mutta te tiedätte mun videotaidot, joten tälläkin kertaa on vain valokuvia :).

Miehet ovat nyt raksalla tehneet niska limassa huoneiden väliseiniä ja yläkerran väliseinät ovatkin jo valmiita. Alakerrassa on tehty vasta keittiön ja wc:n väliseinät, mutta luultavasti tämän viikon aikana he saavat alakerrankin seinät valmiiksi. Tosiaan meillähän ei ole ketään ulkopuolista urakoitsijaa taloa tekemässä, vaan raksalla ovat hommissa mieheni, isäni ja appiukko. Appiukko on jo eläkkeellä, joten hän on viikolla päivisin raksalla ja sitten he kaikki kolme ovat viikonloput raksalla. Nopeammin hommat saisi tehtyä, jos raksalla olisi ulkopuoliset työntekijät, mutta näin pääsee halvemmalla. Isälläni on oma rakennusfirma, joten ammattiosaamista löytyy.

Kuvista on vaikea hahmottaa huoneiden kokoa, koska millään ei saanut mahdutettua yhteen kuvaan minkään huoneen kokonaisuutta. Talossamme lattiapinta-alaa on 199neliöö, joten tilaa riittää - ja siivottavaa.


Alakerrasta otin tällä kertaa vain kuvan takasta ja keittiöstä. Koko keittiötä en saanut tähän kuvaan mahdutettua, mutta tässä kuvassa näkyy nyt keittiön seinä, mikä on eteisen puolella. Meillä jää olohuone ja keittiö yhteiseksi avoimeksi tilaksi, mitä yhdistää erkkeri, johon tulee ruokapöytä. Takka kuitenkin hieman jakaa tätä suurta tilaa.


Talomme alkuperäisessä pohjasuunnitelmassa oli alakerrassa yksi makuuhuone ja yläkerrassa neljä makuuhuonetta. Muutimme kuitenkin hieman pohjaa ja poistimme yläkerran yhdestä makuuhuoneesta väliseinän, jotta samme yläkertaan suuren aulan, joka toimii myös toisena olohuoneena. Ylläolevaan kuvaan otin vain kuvan rappusten aukosta ja tästä pystyy hieman paremmin hahmottamaan kuinka selitän allaolevissa kuvissa näkyvien huoneiden sijaintia. 


Kun nousee yläkertaan niin ensimmäisenä on ovet yläkerran vessaan ja vaatehuoneeseen. Sovimme mieheni kanssa, että minä päätän yläkerran vessan materiaalit ja sisustuksen, koska tuossa vessassa tulen meikkaamaan ja säilyttämään kaikkia muita hiustenlaitto tavaroita yms. Yläkerran vessa on suhteellisen tilava vessaksi ja saankin sinne paljon kaappitilaa - en malta odottaa, että pääsen laittamaan tämän vessan sellaiseksi kuin olen sen mielessäni suunnitellut :).

Ensin meidän makuuhuoneen piti olla vaatehuoneen vieressä ja vaatehuoneesta oli kulku tähän makuuhuoneeseen, mutta sitten totesimme toisen makuuhuoneen paremmaksi. Tämän muutoksen takia siirsimme vaatehuoneen oven yläkerran aulaan.


Makuuhuoneemme tulee olemaan ensimmäinen huone oikealla, kun nousee yläkertaan. Valitsimme huoneen sen takia, koska toiselle puolelle taloa olisi porottanut aurinko koko päivän ja huoneessa olisi aina kuuma. 

Meidän makuuhuoneen vieressä oleva makuuhuone jää alkuun vierashuoneeksi. Tämä makuuhuone on hieman pienempi kuin meidän makuuhuoneemme, koska yhdelle seinälle pitää tehdä kotelo, jossa menee ilmastointi-, sähkö- ja viemäriputkia. 


En saanut yläkerran aulaa mahtumaan mitenkään yhteen kuvaan, mutta tässä nyt jonkinlainen kuva siitä. Aula jää parvekkeen oven viereen ja tila jää ihanan valoisaksi, koska poistimme väliseinän. Valoa tulee parvekkeen oven ikkunasta, portaiden yläpuolella olevasta ikkunasta ja sitten tuosta sivuseinän ikkunasta, mikä näkyy ylläolevassa kuvassa. Olemmekin miettineet, ettei aulan seinät tarvitse valkoista pintaa enää tuodakseen lisää valoisuutta, vaan olemme miettineet seinäpinnan sävyksi jotain vaaleaa beigeä.

Aulan vieressä oleva makuuhuone jää myös alkuun vierashuoneeksi ja sinne varmaan sijoitan alkuun oman tietokonepöytäni. Mieheni tietokonepiste menee alakerrassa olevaan huoneeseen, koska siitä emme tee makuuhuonetta, vaan mieheni työhuoneen.

En tiedä ymmärsikö kukaan mun huoneselvityksiä, mutta parhaani yritin. Kuvista on kyllä todella hankala tajuta todellisuutta, mutta voisin kyllä yrittää ottaa raksalla hieman videoo, jos jotenkin saisin sen tänne blogiin ladattua.
2 kommenttia on "Huoneet alkavat muotoutumaan"
  1. Hei ihana nähdä teidän rakennusprojektia, kun meilläkin on talonrakennus menossa!:) Te ootte pikkuisen pidemmällä meitä, mutta ihan kohta meillekin vedetään sähköjohdot ja levytetään seinät.:) Laita ihmeessä videota raksalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin seuraillut teidän rakennusblogia ja hyvältähän siellä teilläkin jo näyttää :). Me ollaan joo hieman edellä, kun otettiin talopaketti ulkoa valmis-asennuksena ja teillähän taisi kaikki tulla pitkästä? :) Täytyy yrittää ottaa videoo, kun ollaan saatu alakerrastakin kaikki väliseinät valmiiksi :)

      Poista