sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Taidesuodattimien testailua

Raksahommien takia en ole päässyt vielä ihan hirveästi keskittymään uuden Olympus kameran opetteluun, mutta torstaina ehdin muutaman kuvan napsia ulkona ennen auringonlaskua. Halusin kokeilla kamerasta löytyviä taidesuodattimia ja olen niihin kyllä todella tyytyväinen. Ne tuovat hieman lisää taiteellisuutta kuviin, eikä kuvia tarvitse yhtään muokata esimerkiksi ennen blogia. Asukuvia en ottaisi taidesuodattimilla - ainakaan suurimmalla osalla, mutta suodattimet tuovat enemmän vaihtoehtoja ja särmää esimerkiksi luontokuvaukseen. Torstaina ehdin muutamaa suodatinta kokeilla tässä ne parit näpäykset mitä otin. Näitä kuvia en ole siis muokannut, muuta kuin pienentänyt kuvat blogiin sopiviksi.

Neulanreikä // Pin Hole:


Rakeinen filmi // Grainy Film:Pehmeä tarkennus // Soft Focus:


Vaalea & kevyt väri // Pale & Light Color:


Cross-kehitys // Cross Process:


Dramaattinen sävy // Dramatic Tone:


Omiksi suosikikseni nousivat näistä testaamistani suodattimista kaksi viimeisintä, Cross-kehitys ja Dramaattinen sävy. Cross kehitystä voisi ehkä käyttääkin asukuvissa, koska värit eivät paljoakaan vääristy. Taidesuodattimia löytyy kamerasta yhteensä 13 erilaista, joten vielä on muuta testaamatta :).

Ensi viikolla mun on pakko ottaa jostain päivästä muutama tunti aikaa pelkästään valokuvaamiseen, koska nyt on kauhea into oppia käyttämään Olympuksen kameraa :). Kamera vaikuttaa hyvin helppokäyttöiseltä, mutta kyllä sielä vielä on paljon kaikkea mitä ei ole huomannut tai kokeillut.

//Here are a few photos which I took on Thursday. All of these photos were taken in the different camera filters. My favorite filters are Cross Process and Dramatic Tone.//
2 kommenttia on "Taidesuodattimien testailua"
  1. Kauniita kuvia, taidesuodattimet ovat etenkin maisemakuvauksessa ihan mahtavia, tykkään itse valtavasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, maisemakuvauksiin nämä suodattimet sopivat tosi hyvin :)

      Poista