lauantai 18. lokakuuta 2014

Torstain kahvitteluhetki

Torstaina saatiin tänne mökille vieraaksi meidän molempien vanhemmat, kun päätettiin nyt pitää myöhästyneet synttärikahvittelut. Kimmo oli lauantaina punonut mulle juonen, että menisimme päivällä vanhempieni luo kahville, mutta tämähän ei toteutunut vaan oli silkkaa hämäystä. Sen takia sovimmekin kahvittelu viikolle ja taas oli aika pohtia, että mitähän sitä leipoisi kahvipöytään. 


Pientä päänvaivaa aiheuttaa aina anoppini keliakia ja laktoosi-intoleranssi ja mietinkin, että miten onnistun saamaan jotain oikeasti syötävää tarjolle. Minua myös aina ärsyttää, kun monissa paikoissa on aina vain vähän gluteenittomia herkkuja tarjolla, joten päätinkin, että me muutkin syömme nyt gluteenitonta kakkua. Juustokakku on helppo toteuttaa gluteenittomana ja laktoosittomana, joten päätin taas kerran tehdä juustokakkua. Kuivakakuksi halusin tehdä gluteenitonta tiikerikakkua, mikä meni kyllä hieman penkin alle... Taikinasta tuli todella hyvä, mutta kakku ei irronnut millään vuoasta! Vihdoinkin, kun sain kakun vuoasta tarjoiluastialle, tajusin pääliosan jääneen kokonaan vuokaan kiinni. Kakku oli todella mehevää ja hyvää, mutta ulkomuoto oli aivan karsea. Vieraat kuitenkin rohkeasti söivät kakkua ja sanoivat maun olevan todella hyvä. Huh, onneksi se oli edes syötäävää!


Meillä käy täällä todella harvoin vieraita, koska jotenkin on aina kauhean haastavaa kutsua ketään kylään, kun itsekään ei pidä tätä mökkiä kotina. Odotan ihan vain tämänkin takia jo sitä, että pääsemme muuttamaan tulevaan taloomme, joten vieraidenkin kutsuminen kylään on luonnollisempaa. Tämmöisien pienien kahvittelujen järjestäminen on mielestäni todella mukavaa ja siinä saa hyvän syyn leipoa erilaisia tarjottavia. Torstaina kuitenkin mietin, kun leivoin ja siivosin täällä päivällä, että miten ihmeessä ihmiset pystyvät järjestämään kotonaan suurempia juhlia? Itse olen sellainen stressihiiri, että suurempien juhlien järjestäminen veisi minulta varmaan viimeisenkin järjen.


Juustokakusta teen erillisen postauksen vielä tänään, koska luulen, että moni kaipaa gluteenitonta ja laktoositonta kakkuohjetta :).
2 kommenttia on "Torstain kahvitteluhetki"
 1. Oi mitä herkkuja! Tuo kakku näyttää niin herkulliselta<3 Ja sellaisia reseptejä todella kaipailee:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kakku maistuikin todella herkulliselta! :) Nyt alan juuri näpyttelemään juustokakun ohjetta, joten huomenna löytyy blogista :)

   Poista