tiistai 7. lokakuuta 2014

Vaniljamuffinssit


Tästähän on alkanut jo tulemaan tapa, että viikonloppuisin leivon jotain ja alkuviikosta jaan reseptin tänne blogin puolelle. Pitäisiköhän kohta rikkoa kaavaa? 

Lauantaina mun piti ensin leipoa jokin kuivakakku sunnuntaiksi, mutta ilta saapui niin äkkiä, että päätin mennä helpompaa tietä ja tein muffinsseja. Tällä kertaa tein vaniljamuffinsseja, joissa on Wiltonin Candy Meltseistä tehty kuorrute. Kuorrute oli todella hyvä, mutta sitä oli aivan liian paljon muffinssien kokoon nähden. Äitini myös sanoi, ettei tämä kuorrute ole ollenkaan niin makea kuin tavallinen suklaakuorrute - tämä kommentti oli siis positiivisessa mielessä sanottu.

En ole oikein vaniljan ystävä, mutta nämä muffinssit maistuivat hyvältä ja mehukkailta. Taikinaan laitoin vaniljarahkaa, mikä varmaan teki taikinasta niin mehukkaan.

Koristelusta tuli mieleen, että nämä sopisivat hyvin esimerkiksi tyttölapsen ristiäisiin. Candy Meltsejä löytyy myös muitakin värejä, joten niillä on helppo tehdä kuorrute teemaan kuin teemaan.


Vaniljamuffinssit (12 kpl)

n. 100g juoksevaa margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja-aromia
200g vaniljarahkaa

Kuorrute:
Candy Melts-nappeja

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon juokseva margariini.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää vanilja-aromi.
  • Sekoita taikinan joukkoon lopuksi vaniljarahka.
  • Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200C:ssa n. 20-25 minuuttia.
  • Sulata Candy Melts-napit vesihauteessa ja kuorruta jäähtyneet muffinssit. Laita kylmään, jotta Candy Melts-kuorrute kovettuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti