perjantai 31. lokakuuta 2014

YumYum Jauhelihapiirakka


Heippa! Tänään sain vihdoinkin tehtyä jauhelihapiirakan, mitä olen mielessäni pallotellut. Tällä kertaa mulla ei ollut valmista piirakkapohjaa, joten mun oli pakko etsiä netin kätköistä hyvän kuuloinen piirakkapohjan ohje. Mä inhoan piirakkapohjien tekoa, koska aina ne ovat kauhean kuivia ja rakenne tuntuu aivan väärältä. Nyt kuitenkin löysin ihan älyttömän hyvän ja helpon ohjeen. Haluankin jakaa sen teillekin, jos siellä on muita, joiden mielestä piirakkapohjan teko on haastavaa.

Suolainen piirakkapohja:
150 g voita (ei margariinia)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl vettä

  • Laita kulhoon voi, suola ja jauhot. Nypi ne murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää lopuksi vesi ja vaivaa taikinaa jonkin aikaa, jotta koostumuksesta tulee hyvä.
  • Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Laita piirakkapohja pakkaseen siksi aikaa, että uuni on lämmennyt 200C:n. Pakkaseen laitto ehkäisee reunojen valahtamisen esilämmityksessä.
  • Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin alatasolla.
Täytteen heitin ihan päästä ja laitoin vain kaikkea, mitkä kuvittelin sopivan yhteen. Äsken maistoin piirakkaa ja maku oli todella hyvä - yrttinen ja mausteinen, joillekin voi ehkä olla liian mausteinen, jos tykkää enemmän neutraalimmasta mausta. Mausteet kannattaa siis laittaa oman maun mukaan :).

Jauhelihatäyte:
400 g jauhelihaa
½ sipuli
jauhelihamaustetta
paprikamaustetta
vajaa 50 g Koskenlaskijaa (paprika)
2 dl Kolme yrttiä-ruokakermaa
juustoraastetta
kirsikkatomaatteja

  • Ruskista jauheliha. Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja lisää pannulle jauhelihan joukkoon ruskistamisen lopussa. Mausta jauheliha- ja paprikamausteella.
  • Laita Koskenlaskijaa jauhelihan sekaan pannuun, jotta hiema sulaisia jauhelihan joukkoon.
  • Kaada jauhelihaseos kulhoon ja sekoita joukkoon ruokakerma.
  • Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjan päälle. Lisää vielä kermaa halutessasi täytteen päälle, jos täyte näyttää liian kuivalta.
  • Ripottele juustoraastetta täytteen päälle ja pilko kirsikkatomaateista siivuja juuston päälle.
  • Kypsennä 30-45 minuuttia uunin alatasolla (200C) - itse pidin piirakkaa uunissa 35 minuuttia, kunnes pohja oli kypsä. Loppuvaiheessa kannattaa piirakka suojata esimerkiksi leivinpaperilla, ettei pinta tummene liikaa.

1 kommentti:

  1. que buena pinta, me encanta y me apunto la receta!!!

    Feliz viernes
    www.lessismoreblog.com

    VastaaPoista