torstai 20. marraskuuta 2014

IKEA:ssa

Eilen lähdimme vielä illalla käymään IKEA:ssa, kun Kimmo pääsi tontilta. Olimme katsoneet hieman netistä jo etukäteen valaisimia, mitkä voisivat sopia meidän taloomme ja näitä lamppuja suunnistimmekin ensisijaisesti katsomaan. 

Suurimman osan valaisimista olemme jo hankkineet, mutta vielä uupuu lamput vessoista, erkkeristä, eteisestä, makuuhuoneista ja yläkerran aulasta. Meillä tulee kaikkialle Hellan Led spotteja, mutta halusimme vielä melkein jokaiseen huoneeseen yhden kunnon kattovalaisimen, mikä toimii sisustuksen kanssa.


Mä en tiedä miksi, mutta itse tykästyin Maskros-kattovalaisimeen, mikä näkyy ensimmäisessä kuvassa. Mieheni ei tästä yksilöstä tykännyt ollenkaan, joten tämä valaisin ohitettiin aika nopeasti. Lamppu on mielestäni yksinkertaisuudessaan tosi kiva - valkoinen, iso ja se sopisi hyvin monenlaiseen sisustukseen. Voi olla, että yritän vielä käännyttää mieheni pään tämän valaisimen suhteen.

Löysimme kahteen makuuhuoneeseen hyvin tavalliset Basisk-valaisimet, joista en muistanut näpsäistä kuvaa. Alkuun nämä kaksi makuuhuonetta toimivat vierashuoneina ja sen takia valitsimme niihin hyvin tavalliset, mutta hyväksi todetut valot. Sitten, jos joskus lapsia tulee, niin nämä lamput saavat lähteä. 

Katselimme valaisinta myös meidän makuuhuoneeseemme, mutta muistimme IKEA:ssa ollessa minun vanhan valkoisen Aneta-kattovalaisimen, jonka olen joskus hankkinut Kodin1:stä ja päätimmekin, että sen laitamme sitten meidän makuuhuoneeseen. Tämä valaisin sopii hyvin makuuhuoneen värimaailmaan, koska olemme ajatelleet huoneeseen tumman violettia, valkoista ja ehkä vaaleaa harmaata.

Peiliosastolta löysin suuren, valkoisen peilin, minkä jonnekin haluaisin sijoittaa. Emme vielä ostaneet peiliä, koska ensin meidän pitää hieman mittailla ja pohtia talolla, mikä olisi sopiva paikka tälle peilille.


IKEA:n nettisivuilla katselimme tätä Söder-kattokruunua ja mietimme, että tämä voisi sopia hyvin yläkerran aulaa. Meitä kuitenkin hieman häiritsi lampussa olevat "kukkaköynnökset" ja halusimmekin nähdä tämän valaisimen luonnossa. Noh olihan valaisin ihan ok, mutta noi kukat ei nyt oikein iskenyt luonnossakaan. Päätimmekin etsiä loput valaisimet toisista liikkeistä, kun meillä on taas paremmin aikaa mennä kiertelemään muitakin liikkeitä. Minun mielestäni lamput kuuluvat hyvin paljon sisustukseen ja lamppu ei saa olla mitään sanomaton ja sellainen, mikä ostetaan vain halvan hintansa takia.


Kodinhoitohuoneeseen löysimme eilisellä reissulla valkoisen Hemnesin-penkin, mikä sopii juuri mainiosta kohtaan, mihin olemme miettineet jonkinlaista istuinta. Kodinhoitohuoneessa meillä jää yksi seinä tyhjäksi kaapeista, koska halusimme tilaan jonkin penkin, johon voi istahtaa laittamaan kenkiä yms. Hemnesin-penkki on hyvin yksinkertainen, mutta siinä oleva alataso on hyvä esimerkiksi parille laatikolle, jolla voi tuoda penkkiin enemmän ilmettä.

Tämä mun sisustusvimma vain kasvaa aina, kun käymme kiertelemässä kauppoja ja tekisi mieli ostaa jo kaikki tavarat taloon :). Vielä kuitenkin pitää malttaa jonkin verran esimerkiksi mattojen ja verhojen ostossa, koska kaikki tämmöiset hankinnat tehdään vasta muuton jälkeen. Meillä on nimittäin vielä ihan auki kaikki suurimpien tavaroiden järjestykset huoneissa ja nämä tavaroiden paikat katsotaan vasta tarkemmin muuttoa tehdessä. Olisipa jo tammikuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti