maanantai 22. joulukuuta 2014

Kodin portaat

Heippa vaan kaikille - se olisi jouluviikko nyt käynnistynyt! Ollaanko sielä ruutujen takana vielä alkuviikko töissä vai paiskitaanko sitä hommia joulusiivouksen merkeissä? Minä otan vielä tämän päivän suht lunkisti ja huomenna onkin edessä siivoamista ja kahden juustokakun teko - voin kuvitella jo kuinka hermorauniona olen huomenna. Meille ei tule ketään käymään jouluaattona täällä mökillä, mutta silti haluan siivota, että meidän on mukava täällä aattoiltaa viettää kahdestaan. 

Mennäänpäs kuitenkin postauksen aiheeseen, eli talon portaisiin, mitkä ovat olleet kohta jo viikon asennettuina. Ette uskokaan kuinka erilaiselta talomme näyttää nyt sisältä, kun portaat ovat paikoillaan. Talo näyttää jo oikeasti kodilta portaiden ansiosta :).Kuvat eivät ole parasta laatua, koska en ehtinyt eilen valosan aikaan käydä tontilla. Alkuillasta kävimme Kimmon kanssa tontilla ihmettelemässä ja samalla napsin muutaman kuvan portaista. 

Ostimme nämä portaat Lappi-portailta asennettuina ja viime viikolla ne käytiin meille asentamassa. Askelmat ja käsijohteet otimme tummanruskealla värillä ja muuten portaat ovat valkoiset. Alakerran lattia on tummanruskeaa laminaattia, joten halusimme, että portaat sopivat siihen ja samalla myös yläkerran valkoiseen laminaattiin. Oli todella vaikea saada keinovalossa esille käsijohteiden oikeaa sävyä, mutta ensimmäisessä kuvassa sävy on aikalailla sellainen, miltä se luonnossakin näyttää.

Portaita pohtiessa piti miettiä haluaako umpiportaat vai avonaiset (eli askelmien välit ovat auki). Me päädyimme näihin umpinaisiin, koska ne ovat jollain tavalla tyylikkäämmät. Täällä mökillä on avonaiset rappuset ja en koe niitä läheskään niin turvalliseksi kuin umpinaisia portaita. Tämä turvallisuuskin oli yksi suurimmista tekijöistä, miksi päädyimme tähän malliin.

Askelmat ovat meillä vielä peitettynä, ettei ne kolhiinnu, kun talolla tehdään vielä kuitenkin hommia. Ei voisi uskoa, että muutaman viikon päästä me asumme tuossa talossa! Vielä on hommia jäljellä, mutta uskomme, että pääsemme tammikuun puolessa välissä muuttamaan :). Tammi-helmikuussa saattaa siis näkyä useampaan otteeseen sisustuspostauksia, kun laitamme taloa kuntoon :).
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti