perjantai 12. joulukuuta 2014

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Eilen lupailin teille leipomisen ystäville juustokakun ohjeen, minkä tein toissapäivänä ja eilen Hennalle synttärikakuksi. Eilen tosiaan kävin Hennalla kahvittelemassa ja tein ylläriksi hänelle juustokakun, koska tiedän, että hän tykkää todella paljon hedelmäisistä tai marjaisista juustokakuista. Ensin mulla oli suunnitelmissa tehdä mandariini-mansikkajuustokakku, mutta lahopäänä unohdin mandariinit kauppaan. Pakkasesta kaivoin kakkua varten kesällä poimimiani mansikoita ja taisi yksi valkosuklaalevykin hukkua tähän kakkuun. 

Kakun päällisen ohjetta en tähän laita, koska jouduin hieman soveltamaan, kun huomasin, ettei minulla ole päälliseen tarkoitettua hyytelöjauhetta. Päällisen ohjeen voit esimerkiksi käydä katsomassa tästä.


Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Pohja:

1 pkt Domino-keksejä
reilu 100g juoksevaa margariinia

Täyte:

2½dl kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy Pandan valkosuklaata
punaista elintarvikeväriä
4 liivatelehteä

  • Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Murskaa keksit ja sekoita joukkoon juokseva margariini. Kaada keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin.
  • Vatkaa kuohukerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita liivatelehdet kylmään veteen likomaan.
  • Sekoita tuorejuusto vatkatun kuohukerman sekaan.
  • Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Voit sekoittaa tässä kohtaa elintarvikevärin täytteeseen.
  • Kun valkosuklaa on sulanut, kaada se täytteen joukkoon.
  • Kieheuta tilkka vettä ja sekoita liivatelehdet kiehuvaan veteen. Anna hieman jäähtyä. Kun liivateseos on jäähtynyt, kaada se täytteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita varovasti.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti