perjantai 26. joulukuuta 2014

Meidän Joulu

Oi voi - nämä joulun pyhät ovat kyllä aika raskaita vaikka ne ovatkin vapaapäiviä. Unirytmi on aivan pyllyllään ja päivät aivan sekaisin. Huomenna aletaan jo hieman enemmän palautua tavalliseen päivärytmiin, kun mieheni, isäni ja appiukkoni suuntaavat raksalle ja minullakin on edessä taas ruoan tekoa ja kaupassa käyntiä. Vähän voisi myös siivoilla, koska kämppä näyttää siltä, että täällä olisi muutama atomipommi räjähtänyt.

Ajattelin nyt vielä Tapaninpäivän päätteeksi tehdä postauksen meidän aatostamme. Arvatkaa vain kuka unohti kameran mökille, kun olimme vasta käyneet omien vanhempieni luona. Kuvia on siis vain muutama tällä kertaa.


Ensin tosiaan suunnistimme vanhempieni luo, missä oli myös siskoni ja hänen poikaystävänsä. Olin tehnyt vanhemmilleni juustokakun (ohjetta tulossa myöhemmin), joten ensin kahvittelimme ja herkuttelimme oikein urakalla. Kahvin jälkeen availimme lahjat ja kivoja juttuja taas saimme Kimmon kanssa. Matkakassakin kasvoi yhden lahjan avulla todella paljon, joten ensi vuonna pääsemme helposti Kimmon kanssa reissuun :). 

Meillä on vanhempieni ja siskoni kanssa tapana, että ostamme yhdet paketit vain toisillemme, koska joulu on pitkälti lapsien juhla ja lapsille kuuluu tuoda ainakin omasta mielestäni enemmän lahjoja. Me annoimme Kimmon kanssa isälleni erilaisia sukkia metsästysreissuja varten ja äidilleni olimme ostaneet paljon muffinssivuokia, koska hän joskus valitti omistavansa vain tylsiä S-marketin muffinssivuokia. Siskoa ja hänen poikaystäväänsä lahjoimme lautapelillä, jota he voivat pelata joko kahdestaan tai isommalla porukalla. Tässä oli kyllä hieman oma lehmä ojassa, koska usein pelaamme porukalla lautapelejä ja nyt heillä on joku lautapeli, mitä me voimme mennä heidän luo pelaamaan, eikä tarvitse omia lautapelejä raahata mukana :).Kahden aikaan lähdimme käymään nopeasti mökillä hakemassa toisen juustokakun, minkä tein Kimmon vanhemmille. Tällä reissulla unohdin kameran eteiseen ja loppupäivästä en saanut kuvia. Mökiltä suuntasimme hautausmaalle viemään isovanhempiemme haudoille kynttilät ennen kuin menimme Kimmon vanhempien luo.

Kimmon vanhempien luona oli Kimmon toinen sisko perheensä kanssa ja aika kului hyvin heidän kanssa jutellessa. Kimmon vanhempien luona oli sitten jouluruoka, jonka jälkeen menimme hetkeksi olohuoneeseen köllöttelemään, kunnes oli aika alkaa availemaan lahjoja. Me olimme jo aikaisemmin saaneet Kimmon vanhemmilta joululahjan, joten meillä ei ollut Kimmon vanhempien luona mitään lahjoja avattavana. Oli kyllä hauska katsella lasten riemua, kun he repivät paketteja auki ja tutkailivat loppuillan lahjojaan innostuneina. Itselläni vaan iski kauhea päänsärky ja viimeiset pari tuntia tuntuivat aivan tuskalta, kun tuntui, ettei silmiä pysty pitämään ollenkaan auki säryn takia. Lahjojen jälkeen vielä kahvittelimme ja taas herkuttelimme. Keskiviikkona tuli sellainen tunne, etten pysty vähään aikaan syömään juustokakkuja - yök. Seuraavan kerran tosin joudun leipomaan juustokakun jo ensi viikolla, joten tämä juustokakku-tauko ei jäänyt kovin pitkäksi.

Illalla lähdimme takaisin mökille, jossa avasimme sitten toistemme lahjat. Teen näistä lahjoista vielä erillisen postauksen, mutta sen verran voin sanoa, ettei meidän budjetti pitänyt yhtään. Kimmo oli hankkinut mulle jo useamman lahjan ja halusi, että minäkin ostan hänelle enemmän kuin kaksi lahjaa. Tuon herran kanssa ei kyllä voi pitää minkäänlaisia sopimuksia liittyen joululahjoihin, koska hänessä asuu vielä pieni lapsi ja hän haluaa jouluna aina useamman paketin :). Ostatteko te muuten yleensä miehenne kanssa toisillenne vain yhdet lahjat vai useamman paketin? :)

Joulu on kyllä ihanaa aikaa, mutta onneksi joulu on vain kerran vuodessa. Lahjojen hankkiminen oli tänä vuonna suht kivutonta, mutta montaa kertaa vuodessa ei jaksaisi syödä näin paljon! Tänään kävimme vielä anoppilassa syömässä jouluruokaa ja nyt kiitos se kinkku saa riittää. Vuoden päästä sitten uudestaan.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti