sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Suolaista pikkupurtavaa

Heippa! Huomaa, että joulu on kohta täällä, koska kiire on yltynyt ihan uusiin ulottuvuuksiin. Eilen piti tehdä jo tämä postaus, mutta koko päivä meni pipareita tehdessä ja tänään homma jatkuu. Vielä pitäisi ennen joulua tehdä kaksi juustokakkua ja käydä kaupoilla hankkimassa kolmen päivän ruoat. Innolla jo odotan niitä kilometrin pituisia kassajonoja...

Mutta tosiaan keskiviikkona tein pitkästä aikaa kinkku-paprikamuffinsseja, mitkä ovat ehdottomasti omia suosikkejani suolaisista muffinsseista. Olen aikaisemminkin jakanut tänne blogin puolelle näiden muffinssien ohjeen, joten jos haluat ohjeen hyppysiisi, niin sen löydät täältä KLIK!


Olin jo monta päivää himoinnut näitä muffinsseja ja aineksetkin löytyi jo jääkaapista, mutta en vain saanut aikaiseksi tehdä näitä herkullisia muffinsseja. Keskiviikkona siskoni ja hänen poikaystävänsä tulivat käymään, joten päätin päivällä tehdä näitä muffinsseja tarjolle, koska välillä on kiva, että kahvipöydästä löytyy muutakin tarjottavaa kuin makeaa. Muffinssit menivätkin hyvin kaupaksi ja tästä satsista jäi meillekin vielä muille päiville syötävää. Tästä taikinasta tuli itselläni muistaakseni 17 tai 18 muffinssia. Kannattaa siis varautua siihen, että leipomisessa menee hetken kauemmin, koska koko taikina ei mene tavalliseen muffinssivuokaan vaan uuniin pitää laittaa vielä uusi satsi muffinsseja. 

Nyt etsiskelen jotain hyviä suolaisia piirakkaohjeita, koska pidämme täällä mökillä Uudenvuoden pippalot ja tarkoitus olisi tehdä tällä kertaa vain pienet tarjottavat. Normaalisti olemme tehneet kunnon ruoat, mutta nyt emme jaksa tuhlata rahaa emmekä aikaa. Jos siis jollain on jemmassa hyvän piirakan ohje, niin saa heittää vinkkiä kommenttiboksiin tai sähköpostiin! :)

Onkos teillä muilla vielä tiedossa Uudenvuoden bileitä vai juhlitteko ensin joulun ja alatta sitten vasta miettimään, miten juhlitte vuoden vaihtumista? :)

2 kommenttia:

  1. Erittäin helppo ja nopea, mutta hyvä ohje

    Valmis piirakkataikina (myllyn paras) toki voi itsekin tehdä suolaisen taikinan
    Aurinkokuivattu tomaatti-turejuusto
    Luumu- tai kirsikkatomaatteja rasia
    Mozzarellaa
    Juistoraastetta
    Basilikaa

    Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, paista 200°c uunissa noin 15 min.
    Lisää pohjan päälle ensin tuorejuustoa oman maun mukaan. (itse en ylensä laita koko pakettia) Sitten tomaatin puolikkaat ja mozzarella palat sekä juustoraaste (monesti itse "huijaan" ja ostan kaupasta mozzarella raastetta ja laitan vain sitä). Paista uinnissa kunnes on saanut sopivasti väriä pintaan laittaa basilikan lehdet päälle (oma maku sekä estetiikka) ja tarjoilee vähän jäähtyneenä. Toki jos haluaa basilikan voi laittaa myös uuniin juustoraasteen alle, on vaan näyttävämpi tuoreena päällä. Siihen voisi kyllä vaikka rucolakin sopia, jos sen vähän voimakkaammasta mausta tykkää.

    Itse teen usein tätä kun on niin hyvä ja helppo tehdä. :)





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon ohjeesta! :) Täytyy ottaa ohje ylös - tämä voisi olla hyvinkin sellainen piirakka, mistä vieraat tykkäisivät :)

      Poista