maanantai 15. joulukuuta 2014

Talon edistyminen

Huomenta! Multa on toivottu jo moneen otteeseen, että tekisin postauksia talomme edistymisestä. Viime viikolla kävin tontilla kuvailemassa videoita, joiden avulla pääsisitte paremmin käsitykseen meidän talostamme, mutta jostain syystä en saa videoita auki koneella. Eilen kävimme tontilla katsomassa alakerran laminaattia ja samalla näpsin muutaman kuvan alakerran tämän hetkisestä tilanteesta. Meillä on alakerta ihan täynnä tavaraa, koska pari viikkoa sitten saapui Puustellilta keittiön, vessojen, kodinhoitohuoneen ja kuistin kaapistot ja tasot. Plus työkalujan on sielä täällä, joten älkää kuvitelko, että tänne tulisi jotain kuvia tyhjistä tiloista :). 


Ihan ensiksi tässä olisi kuvaa nyt alakerran laminaatista ja keittiön tasosta. Isäni aloitti lauantaina alakerran laminaatin laiton ja Kimmo ja appiukko jatkavat tällä viikolla lattian laiton loppuun. Valitsimme laminaatin väriksi tummanruskean, koska alakerrassa on niin paljon jo valkoista, että halusimme lämpimän sävyisen lattian. Laminaatissa on v-malliset saumavälit, joten lattia jää kivasti sellaisen vanhan lautalattian näköiseksi.

Keittiön taso oli meillä aikalailla sellainen jokerivalinta, koska emme olleet Puustellille mentäessä ihan varmoja, minkä värisen tason haluaisimme. Keittiön kaapit ovat valkoiset, joten halusimme tumman tason, ettei lopputulos näytä tylsältä. Huomasimme tämän hieman ruosteisen sävyisen laminaattitason keittiöesimerkissä ja tykästyimme tähän molemmat. Taso on todella kivan näköinen ja totesimmekin, että tämä oli juuri oikea valinta ja sopii hyvin meidän makuumme.


Mieheni, isäni ja appiukkoni ovat päivän verran vasta laittaneet keittiön kaappeja paikalleen ja ovat jo saaneet melkein kaikki kaapit oikeille paikoille. Vielä puuttuu keittiön toisesta kulmasta tuo kulmakaappi, johon tulee astiankuivauskaappi. Kaappien ovet laitetaan vasta myöhemmin paikoilleen, jos ihmettelette, missä ne nyt oikein ovat. 


Mun oli ihan pakko ottaa kuvaa meidän olohuoneen tilanteesta, koska se näyttää tällä hetkellä tältä! Olohuoneeseen tosiaan sullottiin kaikki Puustellin paketit ja niitä siirrellään pois tieltä sitä mukaan, kun laminaattia lyödään lattiaan. Tässä kuvassa näette myös samalla katon. Halusin ehdottomasti taloomme valkoisen katon ja sainkin sen pienoisen suostuttelun jälkeen. Sähkärit ovat saaneet laiteettua LED-valaisimet kattoihin, mitkä näkyvät myös tässä kuvassa.


Ylläolevat kuvat ovat kodinhoitohuoneen ovelta otettu. Kodinhoitohuoneeseen oli juuri laitettu laatat, joten en voinut mennä kuvaamaan pesuhuonetta, jossa on jo laatoitukset tehty. Kuvasta kuitenkin hieman näkyy pesuhuoneeseen, jos on lattia tummanruskea ja seiniin valitsimme suihkujen kohtaan beiget laatat ja muihin kohtiin valkoiset laatat. Kodinhoitohuoneen lattia on taas tummanharmaa, koska itse olen aina tykännyt kodinhoitohuoneista, joissa on käytetty valkoista ja harmaata värimaailmaa. Kodinhoitohuoneen kaapit tulevat meillä olemaan valkoiset ja taso harmaa.

Oikean puoleisessa kuvassa on kodinhoitohuoneen päätyseinästä kuva, jossa näkyy talon tekniikkakeskus. Meillä tuli johtoja ja putkia ihan älytön määrä, koska otimme taloautomatiikan ja nyt yhden seinän sisällä on tuommoinen johtohelvetti. Tämän seinän sisään pitää jatkossakin päästä käsiksi, joten tälle seinälle tilasimme Puustellilta sopivan kokoiset kaappien ovet, jotta seinä jäisi kauniin näköiseksi ja näyttäisi vain siltä, että siinä on kaappi.

Yläkerrasta en saanut tällä kertaa otettua kuvia, koska eilen ei voinut mennä yläkertaan maalauksen takia. Yritän ensi viikolla mennä ottamaan kuvia teille yläkerrasta, koska sielä on jo laitettua tapetit seinille :). Joku pyysi joskus, että ottaisin kuvia myös talomme ympäristöstä ja eilen nappasin kaksi kuvaa maisemista, mitkä näkyvät takapihalta. Näistä voitte päätellä kuinka maalla me oikein asumme...

6 kommenttia:

 1. Oi kuinka idyllisen ihanat maisemat! <3 Mä jo niin odotan, että mekin päästäisiin laittamaan ihan omaa kotia, vielä ei vain ole tullut se oikea asunto vastaan. :/<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä te vielä löydätte sen asunnon, mikä on kuin tehty teille! <3 Me mietimme ensin, että olisimme ostaneet yhden omakotitalon täältä kotipaikkakunnaltamme, mutta lopulta päädyimme siihen, että rakennamme oman talon, mikä on kaikilta osin sellainen kuin haluamme. Tämä oli meille se oikea päätös ja sitä emme ole hetkeäkään katuneet :).

   Poista
 2. Mielenkiinnosta kyselen miksi valitsitte laminaatin lattiaan? On aina hyvä kuulla ihmisten perustelut, niin voi vähän rakentaa omaa mielipidettä kun kaikista materiaaleista ei itsellä ole kokemusta. :) ps. Blogiasi on mielenkiintoista lukea, päivän kohokohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ensiksi kiitos ihanasta kommentista - piristi ihan älyttömästi päivääni! <3

   Valitsimme laminaattilattian sen helppouden takia, koska parketti pitää hioa ja vahata noin viiden vuoden välein ja taloudessa, jossa on lemmikkejä, useammin. Meillä on tällä hetkellä kolme kissaa ja tulevaisuudessa on vielä koiria, joten laminaatti on meidän tilanteessamme parempi vaihtoehto. Usein tästä asiasta on väittelyä kumpi parempi, mutta tämä on niin makuasia :). Nykypäivän laminaatit kuitenkin ovat paljon laadukkaampia kuin ennen. Itse olen asunut monta vuotta kämpässä, jossa oli laminaatti ja siinä ei ollut mitään vikaa :).

   Poista
  2. Tuo on kyllä ihan totta ja varsinkin koiran kynnet helposti tekevät naarmuja parkettiin. Sekä kehitystä on tapahtunut materiaaleissa siitä mikä itsellä on muistikuva laminaatista. Hyvää joulun odotusta sinulle! :)

   Poista