sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Salamipiirakka


Hei hoi te suolaisten piirakoiden nautiskelijat! Tässä olisi nyt oiva ohje herkulliseen salamipiirakkaan, mikä kannattaa ehdottomasti ottaa ylös reseptikirjaan :). Tein Uudenvuodenaattona tämän piirakan vieraita varten ja hieman jänskätti meneekö piirakka edes kaupaksi, koska heitin ainekset päästäni. Sain hyvän kuuloisen piirakkaohjeen täällä blogissa yhdeltä lukijaltani, mutta unohdin kokonaan ottaa ainesosat ylös, kun suuntasin aamulla unenpöpperössä kauppaan. Kaupassa pitikin sitten inspiroida ja ladoin ostoskoriin sellaisia aineksia, mitkä ajattelin sopivan kivasti yhteen.

Salamipiirakka oli ulkonäöllisesti onnistunut ja ensimmäiset maistajat uskalsivatkin heti ottaa palan piirakkaa lautaselleen, kun avasin kakkukuvan ja paljastin piirakan. Tämä piirakka ei kauaa pöydällä haissut ja piirakkavuoka komeili kohta tyhjänä. Piirakka oli kuulemma todella hyvää ja aion tehdä tätä luultavasti tänään vielä uudestaan, koska vanhempanikin haluavat maistaa tätä :).

Ensin mun piti ostaa ihan tavallisia salamisuikaleita, mutta niitä ei löytynyt meidän lähikaupasta. Nappasin hyllyltä tämmöisen Furlotti & C:n Salami Milano paketin, josta revin salamiviipaleet pienemmiksi paloiksi. En oikein tiennyt, mikä olisi hyvä määrä salamia piirakkaan, joten päätin mennä tuurilla ja laitoin koko paketin. Piirakassa oli juuri sopivasti salamia - ei kuitenkaan liikaa ja kerman ja paprikan maut pääsivät myös hyvin esille. Suolaa ei ehkä tähän piirakkaan kannata laittaa, koska Valion kolme sipulia-ruokakerma on tuo hyvin suolaisen maun piirakkaan.

Salamipiirakka

Sunnuntai suolainen piirakkataikina
3 kananmunaa
2dl Valio Crea kolme sipulia-ruokakermaa
paprikamaustetta
1 paprika
100g Furlotti & C Salami Milano
150g juustoraastetta

  • Painele piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200C:ssa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
  • Pilko paprika ja revi salami pienemmiksi paloiksi.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. 
  • Kaada täyte piirakkapohjan päälle vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 200C:ssa vielä n. 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Jos en olisi juuri syönyt illallista, tekisin tätä JUST NYT! Ihan superherkullinen resepti, täytyykin laittaa talteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa laittaa ohje talteen! :) Plussaa vielä tässä piirakassa on se, että se on niin yksinkertainen ja nopea tehdä :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Mä laitoin tavallista kermaa ja lisäsin purjoa ja ripaus mustaapippuria ja puolikkaan paprikan (riippuu paprikan koosta). Hyvää tuli.

    VastaaPoista