keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Talon tapetit

Heippa! Kohta suuntaan hierojalle makoilemaan, mutta sitä ennen ajattelin tulla tekemään postauksen meidän talomme tapeteista. Meillähän suurin osa seinistä maalattiin paperin valkoisella maalilla, vaalean harmaalla ja hiekan sävyllä. Halusimme kuitenkin muutamaan huoneeseen tehdä tapetilla tehosteseinän ja nyt tehosteseinät löytyvät kahdesta makuuhuoneesta, Kimmon työhuoneesta ja olohuoneesta. Tällä kertaa otin kuvat vain olohuoneesta ja kahdesta makuuhuoneesta, koska Kimmon työhuoneessa on todella vaikea saada järkevää kuvaa tapettiseinästä.

Olenkin jo aikaisemmin kertonut täällä, että halusimme meidän makuuhuoneeseemme yhdeksi väriksi tummanvioletin ja tällä värillä päätimme tapetoida makuuhuoneen ehjän seinän. Molemmat tykätään tästä seinästä todella paljon ja violetti tuo hieman lämpöä muuten niin valkoiseen huoneeseen. Valkoiseen ja violettiin tulemme luultavasti vielä yhdistelemään hopeaa ja mustaa.

Yläkerran toiseen makuuhuoneeseen otimme hieman erilaisemman tapetin - hopeisen kuviotapetin. Kimmo tykkää varsinkin tuollaisista "kiekura"tapeteista ja tuo tapetti näytti tosi kivalta, kun katselimme sitä kaupassa. Nyt se näyttää tyhjässä huoneessa ehkä aavistuksen psykedeeliseltä. Tapettiseinän ilme kuitenkin muuttuu täysin, kun saamme huonekalut tuohon vierashuoneeseen ja seinille tulee hyllyjä ja tauluja.Olohuoneen tapettiseinästä tulee nyt huono kuva, koska vieläkin olohuoneessa on niin paljon kamaa, ettei seinän aluetta saa millään tyhjäksi. 

Valitsimme olohuoneen tapetiksi raidallisen tapetin, jossa on eri paksuista ja sävyistä raitaa. Olohuoneeseen tulee värimaailmaksi valkoisen ja ruskean eri sävyjen yhdistelmää, joten sen takia valitsimme tapetin sävyksi rusehtavan. Tapetti on varsinkin lähempää katsottuna tosi kivan näköinen, kun näkee tarkemmin tapetin eri värit. Kimmo olisi halunnut tätä tapettia jokaiselle olohuoneen seinälle, mutta itse pidän niin paljon valkoisista pinnoista, etten tässä asiassa antanut periksi :). Ja aina myöhemmin voi sitten tapetoida lisää, jos haluaa, mutta mielestäni kannattaa nyt ensin katsoa, kun olemme vähän aikaa talossa asunut, että tarvitseeko olohuone enempää tuota tapettia.


Olen lukuisten ihmisten kanssa keskustelut tässä rakentamisen aikana maalaamisesta ja tapetoinnista, ja tuntuukin, että tässäkin on niin suuret mielipiteet monilla. Tästä aiheesta voi varmaan saada aikalailla samanlaisen väittelyn kuin siitä, että pitäisikö laittaa parketti vai laminaatti :). Mitäs mieltä te olette - maalaisitteko vai tapetoisitteko omaa kämppäänne? :) Itse pidän enemmän maalaamisesta, koska se on niin paljon vaivattomampaa. Tapetti on siitä hankala, että sitten, kun sen haluaa vaihtaa, niin pitää ensin repiä vanhat tapetit pois.

Mutta nyt mun on aika suunnata hierojalle (ah, olen niin odottanut tätä!). Kivaa keskiviikkoa kaikille - meinasin kirjoittaa ensin maanantaita! :)
4 kommenttia on "Talon tapetit"
 1. Ihania tapetteja! <3 Mulla on omassa kodissa molempia maalattuja sekä tapetoituja,oon asunut tossa asunnossa vähän reilu 3 vuotta ja tapetoinut ainoastaan makkarin seinän ja maalannut yhden seinän puoliks keittiöstä eli pientä remppaa on luvassa - toivottavasti pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppaaminen on ihanaa, jos on vain pienestä remontista kyse - juuri esimerkiksi seinäpintojen remppaaminen :) Ainut hankala asia on se oikean tapetin ja maalin valitseminen, kun niitä vaihtoehtoja on miljoonia :D

   Poista
 2. Päädyin tänne haulla "violetti tapetti" - ja hyvältä näyttää! Makkariin kaipaisin tummanviolettia jossa olisi isoja hopeisia kuvioita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me löysimme tämän tapetin nopeasti tapettikirjoita, kun kävimme RTV:llä tapetteja valitsemassa. Itse en selannut yhtään violettisia tapetteja, joissa on kuvioo. Kannattaa käydä RTV:llä kurkkaamassa heidän tapetit, koska ainakin Tampereen RTV:llä on hirmuisesti vaihtoehtoja :)

   Poista