torstai 12. helmikuuta 2015

Alakerran yksityiskohtia

Heippa! Moni on toivonut, että esittelisin hieman taloamme ja sen yksityiskohtia. Meillä on täällä vielä todella keskeneräistä, koska esimerkiksi vielä missään huoneessa ei ole verhoja ja suurin osa matoista puuttuu. Eli ainakaan kokonaisvaltaisia kuvia huoneista ei ole vielä hetkeen tulossa. 

Pohdin myös, että haluanko jakaa ihan kaikkea täällä blogissa. On ok laittaa tuntemattomien ihmisten näkyville kuvia huoneiden sisustuselementeistä ja koko huoneestakin, jos kuvissa ei näy liikaa henkilökohtaisia asioita. Minä rakastan valokuvia ja meillä on hirveästi valokuvia näytillä esimerkiksi olohuoneessa. Näitä läheisteni kuvia en halua blogiin tuoda esille, enkä näe järkeä siinä, että muokkaisin kuvia ihan hirveästi, että saisin valokuvat sutattua. Päätinkin nyt aloittaa tämän talon esittelyn vain pienillä yksityiskohdilla. Kuvat napsin eilen ja nämä on tosiaan otettua alakerrasta.


Valaisimien kanssa meillä oli hieman ongelmia, koska täydellisiä yksilöitä ei vain meinannut löytyä vaikka moneen kertaan kävimme kauppoja kiertelemässä. Emme myöskään halunneet tuhlata ihan älyttömyyksiä valaisimiin, koska LED-valoihin oli jo uponnut niin iso summa. Nyt, kun lamput ovat paikallaan, niin olen kaikkiin lamppuihin todella tyytyväinen. Varsinkin näihin eteisen lamppuihin, mitkä löysimme Kodin1:stä.


Olohuoneen sohvalle olen hankkinut jo ennen muuttoa muutamia sohvatyynyjä ja ne sopivatkin hyvin sohvamme kanssa! Halusin ruskean sohvan kaveriksi hieman vaaleampia yksilöitä, jotta sohva ei näytä tylsältä. Taisinkin mainita blogissa viime viikolla, että olen hurahtanut sohvatyynyihin, joissa on tekstiä - sitä ei varmaan huomaan ;).Alakerrasta meiltä löytyy myös kaksi tekstikylttiä ja yksi tekstitaulu. Kaikki nämä sijaitsevat vielä keittiössä, koska en ole keksinyt oikeaa paikkaa viimeisessä kuvassa näkyvälle kyltille. 

Itse tykkään todella paljon erilaisista tekstikylteissä, jos niissä on oikeasti hyvä teksti ja ehkä pitää löytyä myös hieman sarkasmia. Tekstitaulun ja toisen kyltin olemme itse hankkineet, mutta siskoltani sain tuon viimeisen kyltin. Se koristi ensin hänen taloaan, mutta sanoi, ettei siinä talossa asu enää lovely lady, joten tämän myötä kyltti sai uuden kodin meiltä.Ei meiltä toki löydy alakerrasta pelkästään valkoista ja ruskeaa, vaikkakin ne ovat meillä ne päävärit. Meillä on myös väriä esillä esimerkiksi pienissä sisustusesineissä, kirjoissa, jääkaappimagneeteissa yms. Olen huomannut, että yleensä ne, jotka tykkäävät vain valkoisesta sisustuksesta, piilottavat kaikki värikkäät tavarat kaappien suojaan. Itse en näe tässä järkeä, koska esimerkiksi kirjat ovat paljon helpommat hyllyillä kuin kaappien laatikoissa piilossa.

Ensimmäisessä kuvassa oleva kissapatsas on ehkä yksi tärkeimmistä esineistä minulla. Isäni ja äitini olivat muutama vuosi sitten Hollannissa ja isäni oli huomannut tämän kissapatsaan yhdessä liikkeessä. Hänen oli pakko tuoda se minulle kissojeni takia. Vaikka tämä pieni patsas on todella erikoisen näköinen, niin silti se on omasta mielestäni todella kaunis.

Meiltä löytyy yksi pöllöfani, nimittäin Kimmo... Yhdellä Tuurin reissulla hän hamstrasi ostoskärryyn kolme erilaista pöllöä ja nyt yksi näistä kolmesta pöllöstä kököttää olohuoneen vitriinissä.

Onko kellään muulla tapana ostaa jokaiselta reissulta jääkaappimagneetti jääkaappinsa oveen? Meidän perheellä on jäänyt jostain tämmöinen tapa ja meidän jääkaapin ovesta löytyykin jo monia magneetteja ympäri maailmaa. Alakerrasta löytyy paljon myös erilaisia purkkeja ja sisustuslaatikoita. Minulla on kaikki kynttilät laatikoissa ja purnukoissa sen takia, että ne ovat ihan sisustuksenkin kannalta kivan näköisiä, että ne on myös helppo aina ottaa näistä purkeista tai laatikoista. Joskus aikoinaan säilytin kynttilöitä keittiökaapissa ja aina oli kauhea tekeminen hakea kynttilöitä tai pitää ylipäätään tämä "kynttiläkaappi" siistinä.


Tässä on vielä kuvaa erkkeristä, jossa on meidän ruokapöytä. Hankimme tämän ruokapäydän Maskusta ja olemme olleet siihen todella tyytyväisiä. Tuolit ovat tukevat ja ruokailuryhmä kokonaisuudessaan on todella kaunis. Kissat tosin ovat tehneet jo pöytälevyyn ensimmäiset raapaisujäljet...


Kelloja meidän ei tarvinnut enää taloon hankkia, koska meiltä löytyi niitä entuudestaan jo niin paljon. Hetken aikaa meillä tosin meni, että pääsimme yhteisymmärrykseen olohuoneen seinäkellosta. Itse olisin ehdottanut jotain toista kelloa, mutta nyt minun pitää myöntää, että kyllä se mieheni oli vain oikeassa, että tämä valkoinen kello sopii parhaiten alakertaan.
10 kommenttia on "Alakerran yksityiskohtia"
 1. Teijän sisustus näyttää hyvältä! <3

  Hih, me ollaan kans kerätty magnetteja, mut todettiin pari vuotta sitten,että ikean ne magnettilevyt on paremmat/turvallisemmat magneeteille, kun jääkaapin seinät. Mulla on keittiössä jääkaapin vieressä sellanen valaistu kohta, missä mulla on mun lemppari magneetit nätisti esillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sellaisiakin on? :O Semmonen olis kyllä kätevä noille magneeteille :). Pitääkin ens kerralla muistaa toi, kun menee IKEA:n.

   Poista
 2. Oi miten kauniin ja kodikkaan näköistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3 Vielä, kun verhoja saisi hankittua niin olisi kokonaisuudessaan kodikkaampi :)

   Poista
 3. Kauniilta näyttää teidän sisustus :) Ja ah toi kynttiläpurkki!! Mulla on just tuikut keittiön kaapissa ja aina on kauhee ongelma kun mun mies siirtelee niitä paketteja ympäriinsä siellä kaapissa pois työkslujensa tieltä :D Tosi käytännöllinen ja kaunis idea toi purkki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Joo mullakin oli toi sama ongelma ennen, kun säilytin kynttilöitä kaapeissa, niin kummasti niiden tilalle oli yllättäen tullut miehen työkaluja! :D Meillä oli kynttilöitä yhden muuttolaatikon verran ja olikin pienoinen tekeminen etsiä niille purkkeja ja sisustuslaatikoita, mihin niitä laittaa talteen. Onneksi olen hamstrannut hirveästi erilaisia sisustuspurkkeja ja -laatikoita, että yhtään kynttilää ei tarvinnut jemmata kaappeihin :)

   Poista
 4. Moikka! Tuli mieleen heti kun lueskelin, että tuo viimeinen lovely lady- kylttihän sopisi kivasti eteiseen :) heti sisään tultaessa se kertoisi ketä siellä oikein asustaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä mietin kans eteistä juuri tuon takia, mutta meidän eteinen on aika kinkkinen... Kuistin jokainen kolme seinää on täynnä ikkunoita ja sisäseinän kohdalla on seinän mittainen vaatekaappi. Eteinen on kuitenkin vielä ihan vaiheessa, joten toivottavasti saan tuon kyltin sinne jotenkin mahdutettua, kun kaikki tavarat ovat paikoillaan :).

   Poista
 5. Tosi nätti tuo teidän olohuoneen seinäkello! :)

  VastaaPoista