maanantai 9. helmikuuta 2015

Sokerinen piimäkakku

Huomenta! Ajattelin taas tämän viikon startata blogin puolella makealla leivontaohjeella, koska taas viime viikolla tuli leivottua jotain uutta :). Minun ja Kimmon vanhemmat kävivät meillä lauantaina, joten jotain tarjottavaa piti keksiä. Ehkä halusin testata myös uutta OBH Nordican monitoimikonettani... 

Tällä kertaa olin pohtinut mielessäni, että tekisin pitkästä aikaa jotain kuivakakkua ja heti mieleeni juolahti piimäkakku. Olen maistanut monesti piimäkakkua, mutta koskaan en ole itse sellaista leiponut. Löysin Leivonnaisi herkkusuille-kirjasta piimäkakun ohjeen, joten ei kuin tuumasta toimeen ja monitoimikone hurisemaan.


Ensimmäistä kertaa testasin myös uutta uuniamme ja vielä on hieman hakusessa oikeat lämpötilat ja ajat kiertoilman kanssa. Jouduin pitämään piimäkakkua uunissa kauemmin, mitä ohjeessa oli sanottua, koska kakku ei meinannut kypsyä keskeltä millään. Noin tunnin uunissa olon jälkeen päätin kakun ottaa pois uunista, koska pinta alkoi jo uhkaavasti kuivua liian kovaksi. Perjantaina tosiaan leivoin tämän kakun ja lauantaina tätä herkuttelimme. Selvästi tähän kakkuun sopi paremmin se, että sitä söi vasta seuraavana päivänä eikä heti tuoreena.

Tämä piimäkakun ohje jäi hieman kaihertamaan mieltäni, koska sokeria oli ainakin omaan makuuni liikaa ja taas piimän maku ei päässyt kunnolla esille. Ajattelinkin testata tätä vielä uudestaan vähemmällä määrällä sokeria. 

Piimäkakku

120g voita
vajaa 4 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
½tl suolaa
1,2 dl piimää
0,25tl vanilja-aromia

  • Kuumenna uuni 170C:n.
  • Mittaa voi ja sokeri monitoimikoneeseen ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin.
  • Siivilöi jauhot, sooda ja suola erillisessä kulhossa. 
  • Lisää kolmasosa jauhoseoksesta voivaahtoon ja puolet piimästä. Sekoita hyvin.
  • Toista sama uudelleen ja lisää viimeiseksi loput jauhot.
  • Sekoita joukkoon vanilja-aromi.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  • Paista kakkua uunissa 35-40minuuttia.

En ole koskaan aikaisemmin omistanut kunnon monitoimikonetta ja nyt en kyllä osaisi enää elää ilman sellaista! Leipominen tuntui niin helpolta, kun ainekset sekoittuvat itsekseen koneessa ja itse pystyi sillä aikaa valmistella jo seuraava vaihetta. Ainut ongelma monitoimikoneessa on sen suuri koko. Me jouduimme hetken pohtimaan minne saamme koneen mahtumaan, koska keittiönkaapit ovat jo aivan täynnä. Monitoimikone joutui mennä olohuoneen kaappiin piiloon - onhan sekin jonkinlainen paikka säilyttää keittökoneita :D.

2 kommenttia:

  1. Oi nams mikä kakku ja ihanan herkulliset kuvat. <3
    Ihanaa iltaa. <3

    VastaaPoista