sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Baileys-juustokakku


Pitkästä aikaa pääsin taas leipomispuuhiin, kun pyöräytin Baileys-juustokakun miehelleni ja hänen kavereilleen, kun he viettivät lauantaina äijäiltaa. Olen jo pitkään halunnut testata jotain hieman erilaista juustokakkua, koska yleensä leivon aina hedelmäisiä tai marjaisia juustokakkuja. Äijäiltaan kuuluu tottakai alkoholi, joten halusin kakun olevan hieman enemmän äijäkakku ja siinä pitäisi olla vähän jotain alkoholia. Sitten muistin, että olen netistä lukenut monien kehuvan Baileys-juustokakkua, joten ei kuin tuumasta toimeen ja Alkoon ostamaan Baileyspullo!

Minua hieman jännitti tehdä tämmöinen juustokakku, kun se oli niin erilainen niihin juustokakkuihin, mitä normaalisti teen. Pelkäsin eniten kakun kiilteen tekoa, mutta se onnistui täydellisesti. Kakku onnistui kokonaisuudessaan hyvin - koristeluista ei tosin tullut symmetriset, mutta aina ei voi kaikessa onnistua.Jännittyneenä odottelin äijien mielipidettä kakusta, mutta loppujen lopuksi kakku sai ylistäviä kehuja. Huh! Kakku oli heidän mielestään todella makea, mutta kuitenkin todella hyvän makuinen ja kiilteen suklaakastike toi hyvin kakkuun suklaan makua. Baileys-juustokakku ei tosin ylittänyt maullaan minun hedelmäisiä tai marjaisia juustokakkua :).

Itsekin rohkaistuin ottamaan pienen palan kakkua ja täytyy myöntää, että minä en pitänyt tästä kakusta ollenkaan. Kaksi lusikallista kakkua pystyin syömään, kunnes Baileysin maku puski vähän turhan ärtsysti esille. Muuten kakku oli hyvä (kiille ja pohja), mutta Baileysin maun takia en lämmennyt tälle juustokakulle.

En laita tällä kertaa ohjetta ollenkaan tähän ylös, koska katsoin ohjeen Vaaleanpunainen Nonparelli-blogista :). Ohjeen löydät linkin takaa.


4 kommenttia on "Baileys-juustokakku"
 1. No huhhuh,meitsi kuolaa näppäimistölle... Näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo ainakin makeanhimon taltuttaa :D

   Poista
 2. Voi nam, miten tuo näyttääkään herkulliselta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta :) Toi suklaakiille oli kyllä tosi hyvää vaikka ensin mietin onko se liian makea :). Muuten Baileysin maku ei sopinut minulle.

   Poista