keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Herkkuja ja kukkia

Heippa! Mulla on ollut tänään todella mukava päivä tähän asti vaikka aikaisen herätyksen takia kuvittelin päivästä tulevan kamala ja haukotusten täyteinen. Pidin tänään vielä vapaapäivän, koska mieheni ja appiukkoni tekivät työskentelytilaani ilmastointireiät, että pystyn kesähelteilläkin tekemään töitä pienessä tilassa. Heräilin ennen Kimmoa ja aloin väsäämään broilerpiirakkaa, jotta appiukkoni ja Kimmo saisivat edes jotain purtavaa, kun ovat saaneet hommat valmiiksi. 


Miehillä meni odotettua kauemmin hommissaan, joten päätin lähteä hakemaan lähikaupasta uudet kukat koristamaan ruokapöytää. Tällä kertaa valitsin tummanpunaiset ruusut, mikä oli aika kummallista minulta. En nimittäin pidä kovinkaan paljon tummanpunaisista ruusuista, mutta nyt halusin hieman vaihtelua. Punaiset ruusut ovat nyt koristamassa ruokapöytää ja on ne kyllä upeat - tuoreet kukat tuovat vain heti pirteyttä ja kauneutta kotiin. Appiukkonikin huomasi nämä upeat ruusut ja tiedusteli kummissaan, että olenko mahtanut saada ruusut Kimmolta. Kimmoltahan ei paljoakaan kukkia heru, joten ei tullut yllätyksenä, kun kerroin ostaneeni kukat ihan itse :D.

Piirakkakin maistui kaikille ja kolmeen pekkaan söimme puolet(!) piirakasta. Okei itse söin vain yhden palan, mutta miehet kehuivat piirakkaa todella kovasti ja halusivat ottaa vielä santssipalat. Tämä piirakka oli kyllä todella hyvä ja aika perus broilerpiirakka. Ainekset heitin päästäni ja ajattelinkin, että voisin tähän postaukseen laittaa piirakan ohjeenkin, kun se kerta onnistui. Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä, jos rakastan piirakoita ja kanaa! :) Pohjana käytin taas hyväksi todettua Sunnuntain piirakkapohjaa.

Broilerpiirakka

300g broilersuikaleita
curry, broilermauste, paprikamauste
1 sipuli
1 paprika
2dl Valio Crea kolme yrttiä-ruokakermaa
2 kananmunaa
juustoraastetta

  • Paista broilersuikaleet. Mausta currylla, broiler- ja paprikamausteella.
  • Pilko sipuli ja paprika.
  • Sekoita keskenään ruokakerma ja kananmunat.
  • Kaada esipaistetun pohjan päälle kanat, sipuli ja paprika. Kaada täytteen päälle muna-kermaseos. Levitä haluamasi määrä juustoraastetta täytteen päälle.
  • Paista piirakkaa n. 20-25 minuuttia uunin alatasolla 200C:ssa.


Toivottavasti päiväni jatkuu yhtä hyvänä kuin se on ollut tähän asti :). Kohta lähdemme Kimmon kanssa kohti Ideaparkkia - jes, pitkästä aikaa pääsen shoppailemaan! :) Kivaa keskiviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Näyttää aivan hirmuisen hyvältä ja rehellisesti sanottuna, ennen elämäntaparemppaa olisi minulta mennyt puoli piirakkaa kevyesti kerralla. Olen heikkona näihin suolaisiin piirakoihin ja mietin miten näitä voisi toteuttaa ilman jauhoja... Munakasrulla kait sitten, mutta eihän se ole sama laisinkaan.

    Mukavaa iltaa Laura <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alkoi ihan itseänikin mietityttämään, että miten piirakan tosiaan saisi toteutettua ilman jauhoja... Pitääkin tutkia nettiä, jos löytyisi jotain vinkkejä :).

      Mukavaa iltaa myös sinulle Tiia <3

      Poista