sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

KAKSI HERKULLISTA OHJETTA

Mun on pakko nyt hehkuttaa heti alkuun tuota säätä! Aivan ihanaa, kun aurinko on viihdyttänyt meitä koko päivän ja oikeasti ulkona on tarjennut hyvin t-paidalla. Näitä päiviä mulla oli ikävä ja tuntuu, että jo tämä päivä yksinään antoi hirmu määrän uutta energiaa :).

Huomenna kerron teille tarkemmin, mitä me touhusimme tänään aurinkoisella säällä, mutta nyt mennään vielä toisiin aiheisiin. Mulla on jäänyt kirjoittamatta yhden juustokakun ja muffinssien ohjeet tänne blogin puolelle, joten päätin nyt, että tyrkkään näiden kahden herkun ohjeet samaan postaukseen. 

Mennään nyt ensin appelsiinijuustokakkuun, minkä leivoin meidän perheelle Juhannukseksi. Kakun koristelu meni ihan plörinäksi, koska en malttanut odottaa, että kiille olisi tarpeeksi jäähtynyt ennen kuin kaadoin sen keskiosan päälle. Kiilteestä tulikin samea, koska keskiosaa hieman suli sen joukkoon. Yritin paikata rumaa kiillettä vielä rumemmilla pursotuksilla, joten kakun ulkonäkö ei ole kovin kaunis. Mutta on se ainakin persoonallinen!

Kakun syöjät kehuivat todella paljon tätä kakkua sen raikkauden ja "kevyen" koostumuksen ansiosta. Kannattaa siis kokeilla, jos kesäpäivänä tekee mieli jotain raikasta kakkua! :)


Appelsiinijuustokakku

Pohja:
200g kaurakeksejä
n. 90-100g juoksevaa margariinia

Täyte:
2½dl kuohukermaa
200g appelsiinituorejuustoa
2-3 appelsiinia
sokeria
vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Kiille:
appelsiinimehua
3 liivatelehteä

  • Murskaa keksit. Sekoita murskan joukkoon juokseva margariini.
  • Kaada keksi-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vatkaa kuohukerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja appelsiinien palat. 
  • Purista appelsiinien mehut ja kiehauta mehu kattilassa. Sekoita joukkoon liivatelehdet ja anna liivateseoksen jäähtyä.
  • Kaada jäähtynyt liivateseos täytteeseen ja sekoita varovasti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka yöksi jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Kiehauta kattilassa appelsiini täysmehua ja sekoita liivatelehdet kiehuvan mehun joukkoon. Anna jäähtyä.
  • Kaada jäähtynyt liivateseos täytteen päälle ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi.


Sitten olisi vuorossa vadelma-sitruunamuffinssit, joita tein tarjottaviksi, kun siskoni tuli poikaystävänsä kanssa meille kahville. Olen huomannut, että muffinssit saa todella mehukkaiksi, kun laittaa taikinaan esimerkiksi rahkaa, joten otin sitruunarahkan yhdeksi osaksi reseptiin. Vadelma tosin peitti todella paljon sitruunan makua, että ensi kerralla korvaan maidon kokonaan sitruunamehulla. Kannattaa siis jättää tästä ohjeesta maito pois, jos haluaa voimakkaan sitruunan maun.

Vadelma-sitruunamuffinssit

1½ dl sokeria
n. 90g juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
200g sitruunarahkaa
½dl maitoa
sitruunamehua
vadelmia

  • Vatkaa sokeria ja juokseva margariini keskenään. Vatkaa joukkoon kananmunat.
  • Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  • Siivilöi puolet jauhoseoksesta taikinaan. Sekoita joukkoon maito. Tämän jälkeen siivilöi loput jauhoseoksesta taikinan joukkoon.
  • Sekoita taikinaan sitruunarahka, sitruunamehu ja vadelmat.
  • Paista 175C:ssa n. 20-30 min. Itselläni muffinssit joutuivat olemaan uunissa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti