sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

SUNNUNTAI ÄHTÄRISSÄ

Mulla tuli keväällä mieleen, että voitaisiin tehdä yhden päivän reissu Ähtärin eläinpuistoon Kimmon ja minun vanhempieni kanssa, koska a. emme ole käyneet kyseisessä paikassa moniin vuosiin ja b. se on siedettävän ajomatkan päässä. Perjantaina pohdin, että miten kuluttaisimme sunnuntain ja Ähtärin eläinpuisto palasi mieleeni. Nopeasti tarkistin netistä aukioloajat ja jes, eläinpuisto oli auki Juhannuksena jokaisena päivänä! Aamulla starttasimme vanhempieni auton klo 10:30 ja suunnistimme viettämään mukavaa päivää Ähtäriin.
Monet lapsiperheet olivat myös suunnanneet Ähtärin eläinpuistoon viettämään sunnuntaita, mutta eläinpuistossa oli niin paljon tilaa liikkua, että ihmismäärä ei tuntunut missään. 

Minä olen viimeksi käynyt Ähtärin eläinpuistossa ala-asteella ja en muistanut eläinpuistosta mitään muuta kuin, että sielä on karhuja. Eläinpuistossa kiertely tuntuikin ihan uudelta kokemukselta ja kaikki tykkäsimme Ähtärin eläinpuistosta todella paljon. Eläinpuisto on kirjaimellisesti keskellä korpea, mikä teki eläinpuistosta aivan erilaisen, jos vertaa puistoa esimerkiksi Tallinnan eläintarhaan. 


Monesti eläintarhoissa alkaa säälimään eläimiä, koska eläinten tarhoista on tehty aivan liian pieniä, mutta sellaista tunnetta ei Ähtärin eläinpuistossa tullut. Eläimillä oli laajoja tarhoja, sekä paljon virikkeitä ja vesipisteitä, joten kaikki oltiin mielestäni hyvin huomioita eläimien kannalta.

Vinkkinä muuten teille, jotka olette suunnitelleet lähtevänne Ähtärin eläinpuistoon kesän aikana: Kannattaa ottaa omat eväät ja makkarat mukaan, koska eläinpuistosta löytyy kota ja grillausalue, jossa voi nautiskella omia eväitään! :) Idea oli mielestäni todella hyvä, koska näin säästää ruokakustannuksissa, sekä kesäisin on muutenkin kiva pitää piknikkiä ja grillata hyvällä säällä, joten kaikki tämmöiset kannattaa käyttää hyväkseen :).
Mulla oli ainoan muiston takia ihan ehdotonta nähdä karhut ja saimmekin ihastella oikein ihanaa linssilude karhua, mikä tuli katselemaan aitauksen ympärille kerääntyneitä ihmisiä. Tämä kyseinen karhu taisi olla nuorimmasta päästä - tai ainakin oli pienin ja leikkisin kaveri. Pitkän aikaa kulutimmekin karhuaitauksen kohdalla ja sain hyviä otoksia ikuistettua hellyyttävästä karvaturrista :).

Onko sielä ruutujen toisella puolella kukaan käynyt Ähtärin eläinpuistossa ja mikä nousi teidän suosikiksenne eläinvalikoimasta? :)


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti