tiistai 16. kesäkuuta 2015

YLÄKERRAN WC

Pitkästä aikaa olisi tiedossa hieman sisustuspostausta, koska saimme vihdoinkin yläkerran vessan kuntoon! :) Pieniä mutkia tuli matkaan vessan kanssa, minkä takia sen laittaminen koko ajan pitkitty, mutta nyt se on jo siinä kunnossa, ettei vieraille tarvitse sanoa "se vessa on vielä kesken".

Suunnitteluvaiheessa ongemallisimmat huoneet meillä oli juurikin vessat, koska minun ja mieheni ajatukset vessojen sisustuksesta olivat aivan erilaiset. Päädyimme lopulta muutaman nahistelun jälkeen siihen ratkaisuun, että mieheni suunnittelee alakerran vessan ja minä yläkerran vessan. Yläkerran vessa on isompi kuin alakerran vessa, joten siitä tehtiin ns. minun vessani kaikkeja meikkejäni ja korujani varten. 

Halusin yläkerran vessaan valkoiset ja yksinkertaiset kaapistot ja tummanruskeat puutasot. En myöskään halunnut laattaa seinille vaan tapetin. Tapetti aiheutti ensin hieman päänvaivaa, koska sen piti olla sellainen tapetti, mikä kestää kostella rätillä pyyhkimisen ja lavuaarin kohdalle piti teettää lasilevy suojaamaan tapettia liialliselta kastumiselta. Lasilevyä saimmekin odottaa aika pitkän tovin, koska ensimmäinen levy oli muistaakseni rikki. Kun saimme lasilevyn paikalleen, niin ensin se pompsahti koko ajan silmiin enkä alkuun pitänyt siitä ollenkaan. Nyt silmä on tottunut siihen ja en vaihtaisi tapetteja ja lasilevyä laattoihin.

Tapettiin halusin jonkinlaista kuviota ja ehkä hitusen tyttömäisyyttä, mutta ei liikaa. Päädyin lopulta yksinkertaiseen köynnöskuvioon ja tapetissa on hillittyjä kullan ja hopean sävyjä.

Kaapistot hankimme Puustellilta ja suunnitteluvaiheessa halusin mallikuviin yhden kaapin ilman ovia. Viime kesänä näin Porvoossa yhdessä ravintolassa kivan vessan sisustuksen ja sielä oli vessapaperit laitettu esimerkiksi puukoriin esille. Idea oli kiva ja halusin meillekin sellaisen vessapaperisäilytyksen. En kuitenkaan halunnut puukoreja lattialle vaan kaappiin, joten tämän takia yksi kaappi on avonainen. Vieraillekin on mukavampaa, että vessapaperit ovat esillä, ettei tarvitse aina huudella vessasta, että mistä mahtaisi löytyä lisää paperia. 

Lavuaariksi valitsin myös yksinkertaisen mallin, mikä tulee hieman korkeammalle kuin pöytälevy. Yksinkertaiset linjat ovat nähtävästi mieleeni :).

Kaikista hankalinta yläkerran vessan suunnittelemisessa oli valaisimet. Viistokatto aiheutti sen, ettei ihan kaikki mahdolliset lamppumallit käy ja takaseinä jää väkisinkin hieman hämärämmäksi. Naisena minulle on hyvin tärkeää, että vessasta löytyy hyvät valot peilin kohdalta, että meikkaaminen onnistuisi. Löysinkin hyvän valaisimen peilin päälle Bauhausista ja se on juuri sopivan kirkas meikkaamista ajatellen. 

Sellainen on meidän yläkerran vessa :). Kuvissa vessa näyttää hämärämmältä, mitä on, koska otin kuvat myöhään illalla ja oli vaikea saada pienestä tilasta hyviä kuvia aikaiseksi. Vessa on vaaleiden sävyjensä ansiosta ihanan valoisa ja raikas :).
3 kommenttia on "YLÄKERRAN WC"