maanantai 17. elokuuta 2015

MUSTIKKAPIIRAKKA


Lupailin aamulla teille, että jaan bloginkin puolella helpon ja nopean ohjeen herkulliselle mustikkapiirakalle. Mustikkakausi on menossa - mustikoita ja erilaisia ohjeita mustikkaherkuista pommitetaan joka blogista, mutta koittakaa vielä tämä yksi ohje kestää.

Meidän pakkanen tuli niin täyteen tämän vuoden marjoista, että jouduin ottamaan ison satsin viime vuoden mustikoita sulamaan ja siitä alkoikin pohdinta, mitä ihmettä minä niille teen. Olisin surauttanut ainakin mustikkasmoothien, jos jääkaapista olisi löytynyt luonnonjogurttia. Jogurttia ei löytynyt, joten jotain muuta piti keksiä. Bongasin Valion sivuilta helpolta kuulostavan mustikkapiirakan ohjeen ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen.

Mustikkapiirakka

Valmis piirakkapohja

2 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
1 prk sitruunarahkaa (ohjeessa näyttää oikeasti olevan 2 purkkia, mutta yksikin selvästi riitti)
1 kananmuna
½ dl sokeria

  • Sulata taikina. Painele sulanut taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle. Esipaista pohjaa 10min 200C:ssa.
  • Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho. Levitä mustikat tämän jälkeen esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  • Sekoita rahka, kananmuna sekä sokeria keskenään sekaisin. Kaada seos marjojen päälle.
  • Paista 200C:ssa 15-20min.

Toivottavasti joku ottaa kopín tästä herkullisesta ohjeesta! :) Nyt minä suuntaan Tampereelle hieman ostoksille, joten huomenna taas palataan blogin pariin! :)

2 kommenttia:

  1. Nam! Näyttääpä hyvältä :) Nyt on kyllä joku leipomisvillitys blogeissa! Mäkin intouduin viime viikolla hihkaisemaan mun väkertämästä mustikkarahkapiirakasta, vaikkei se ihan näyttelykelpoinen ollutkaan :D Mutta hyvää oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää piirakka oli kyllä hyvä ton sitruunarahkan ansiosta :). Ja hei, eihän se ulkonäkö vaan maku! ;)

      Poista