tiistai 1. syyskuuta 2015

BARCELONA: TOP LIST

Vihdoista viimein kone toimii mukavan normaalisti ja sain tämän postauksen kuvatkin muokattua. Ennen olen käynyt reissut blogin puolella päivä kerrallaan, mutta nyt ajattelin Barcelonan reissupostaukset tehdä hieman eri muodossa. Barcelona ei sytyttänyt minua kovinkaan paljon ja olin kuvitellut ehkä vähän liikoja kaupungista. Reissu kuitekin tuli tehtyä ja taas on uusi maa ja kaupunki käyty läpi :). Ajattelin nyt ensimmäisenä postauksena koota minun top listani Barcelonasta. Lista jäi hyvinkin lyhyeksi, mutta muistakaa, että nämä ovat vain minun mielipiteitä Barcelonasta :). 

1. Satama-alue

Satama-alue kolahti minuun jollain tavalla tosi paljon. En ole ikinä ollut meri-ihminen, mutta Barcelonan satama-alue sai mielen todella positiiviseksi ja sielä olisi vain voinut istuskella ja vain olla. Satama-alueelta kolusimme Akvaarion, mikä ei miellyttänyt minua, mutta taas Kimmo piti siitä kovastikin. Akvaarioon päästäkseen aikuisen tulee pulittaa 20€, mikä oli mielestäni ihan liian paljon tarjontaan nähden. Akvaarion kahviosta tosin sai reissun parhaimman kahvin! 
Satama-alueen paras asia taisi olla suuri Maremagnum-ostoskeskus, missä saimme pari tuntia hyvin kulutettua shoppaillen :).

2. Dunne's Bar

Hotellimme vierestä löysim aivan ihanan Irkku pubin, jossa kävimme reissun aikana usein syömässä. Henkilökunta oli aivan mahtava ja ruoka todella hyvää! Pubi oli sisustettu Irkku pubien tyyliin ja tämä pubi olikin jotain sellaista, mitä jäin hirveästi kaipaamaan. Instassa pohdinkin matkan aikana, että onkohan se väärin, jos eniten Barcelonasta jää kaipaamaan Dunne's Baaria... :)


3. Barri Gòtic-kaupunginosa

Hotellimme sijaitsi Barri Gòtic-kaupunginosassa ja tykästyin tähän osaan kaupunkia. Mielestäni se oli paras alue Barcelonasta monestakin syystä. Sieltä oli lyhyt matka satamaan, La Ramblalle, turistibussit menivät läheltä, pieniä putiikkeja löytyi läheltä ja kahviloita ei tarvinnut kauaa etsiä. 

Tämän goottilaisen kaupunginosan kapeat kadut ja kujat olivat todella ihania ja niissä itsessään oli jo paljon ihasteltavaa. Jos mietit Barcelonan reissullesi hotellin sijaintia niin ota ehdottomasti vakavaan harkintaan Batti Gòtic-alue.


4. MUHBA

Ennen reissua olin lukenut opaskirjasta MUHBA-museosta, mikä sijaitsi hotellimme vieressä. Museo kiinnosti minua roomalaisten raunioiden takia ja vihdoinkin reissun viimeisenä päivänä suunnistimme tsekkaamaan MUHBA-museon. 

Roomalaisten raunioiden päälle on rakennettu Placa del Rei, joka toimi ennen Barcelonan kreivien ja Aragonian hallitsijoiden palatsina. Kiersimme ensin museon alimman osan, jossa saimme ihastella 2000 vuotta vanhoja roomalaisen kaupungin raunioita, jonka jälkeen palasimme katutasolle palatsirakennuksiin. Jos olet kiinnostunut historiasta, niin suosittelen lämmöllä poikkeamista MUHBA:n :).
4 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus ja hyödyllistä tietoa jos joskus Barcelonaan matkustaa :) ihania kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli :). Yritän tänään muuten ehtiä postiin, jotta sais sun paketin lähteen :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus tämäkin! Ollaan avomiehen kans pohdittu reissua mun toivottavasti vielä tämän vuoden puolella koittavan valmistumisen kunniaksi. Barcelona vois ollakin aika kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelona on ihan jees, mutta itte suuntaisin uudestaan Barcelonan sijasta Lontooseen tai Roomaan :).

   Poista