keskiviikko 16. syyskuuta 2015

RAHKAISAT MANSIKKAMUFFINSSIT


Mun on tehnyt jo pidemmän aikaa mieli leipoa muffinsseja taas jollain uudella twistillä ja mieleen juolahti kaupassa mansikkamuffinssit, joissa olisi osana mansikkarahka. Muffinssit ovat siitä helppoja, että sitten, kun niiden perusohjeen ja koostumuksen käsittää, niin niitä on helppo lähteä soveltamaan. Mietinkin, että rahka voisi toimia mansikan makua antavana elementtinä, mutta voisi tuoda muffinsseihin samalla mehukkuutta. Muffinssit syntyivät taas käden käänteessä ja maistuivat hyvin kahvittelioille. Ensin minun piti näihin tehdä valkosuklaakuorrutus, mutta muffinssien pinnasta tuli hyvin rikkonainen valtavan marjamäärän takia, joten päätin unohtaa kuorrutukset. 

Mansikkamuffinssit

2 dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
200 g Valion mansikkarahkavaahto (löytyy kaupoista 100g purkeista)
mansikoita

  • Vatkaa sokeria ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet toisessa kulhossa.
  • Sekoita juokseva margariini vaahdon sekaan.
  • Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa.
  • Lisää joukkoon maitorahka ja mansikat. 
  • Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200C:ssa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti