lauantai 17. lokakuuta 2015

GLUTEENITON OHJE LAUANTAIN ILOKSI

Huomenta! Itse olen tällä hetkellä palelemassa jossain korvessa, kun taas koko viikonloppuni kuluu hirvimetsällä. Ajattelin kuitenkin tulla ajastamaan teille herkullisen ja gluteenittoman juustokakun ohjeen, jos joku sielä vaikka juuri tänään pohtisi, mistä löytäisi jonkun hyvän gluteenittoman ohjeen :).

Viime viikolla vanhempani ja Kimmon vanhemmat saapuivat juhlistamaan syntymäpäiviäni ja taas minun oli aika keksiä kahvipöytään tarjottavat. Olen jo niin monta kertaa tehnyt marjaisia juustokakkua, että halusin tällä kertaa kokeilla jotain ihan muuta. Päädyin lopulta gluteenittomaan Marianne-juustokakkuun, mikä oli todella nopea ja yksinkertainen valmistaa! :) Kakkuun käytin myös laktoosittomia tuotteita gluteenittomien tuotteiden lisäksi.


Marianne-juustokakku

Pohja
200g Semperin gluteenittomia keksejä
n. 90g juoksevaa margariinia

Täyte
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl maustamatonta maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 pss Marianne Crush-rouhetta

  • Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
  • Murskaa keksit ja sekoita juokseva margariini murujen sekaan. Painele keksi-margariiniseos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vatkaa kerma, sekoita joukkoon vaniljasokeri, tuorejuusto, maitorahka ja Marianne Crush-rouhe.
  • Kiehauta ½-1 dl vettä kattilassa, sekoita joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä. Kaada jäähtynyt liivateseos täytteen sekaan ja sekoita varovasti. 
  • Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa.
  • Kakun voit koristella esimerkiksi suklaarouheella.

2 kommenttia:

  1. ei voi muuta sanoa kuin että nam toi näyttää hyvältä :D! Tän reseptin otan kyl samantien talteen!

    fashionsituation.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyl hyvää ja kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos tykkää vähänkään Marianneista ja oikein tämmösistä ällö makeista herkuista :D

      Poista