torstai 10. joulukuuta 2015

MUSTIKKAMUFFINSSIT VALKOSUKLAAKUORRUTTEELLA


Huomenta! Itsenäisyyspäivänä päätin jälleen kerran leipoa jotain ja mulla oli mieleen juolahtanut mustikoiden ja valkosuklaan yhdistelmä. Alkuun mielessä oli suuretkin kuvitelmat, että loihdin muffinsseista cupcakeseja, mutta eihän kaikki mene aina niin kuin on kuvitellut. Taikina nousi muffinssivuoissa niin korkealle, että minun olisi pitänyt leikata muffinsseista isot osat pois, jotta olisin saanut tasaisen pohjan kuorrutukselle. Pihipeikkona en raaskinut leikata muffinsseja yhtään, kun niitä muutenkin tuli taikinasta vain kymmenen kappaletta. Jääkaapista löytyi ylimääräistä leivontavalkosuklaata, joten sulatin suklaan vesihauteessa ja levitin sen vain muffinssien päälle. Nämä muffinssit ovat kyllä todellisille herkkusuille tarkoitettuja, jotka eivät karta makeaa! :)

Mustikkamuffinssit

1 dl sokeria
n. 75g juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
valkosuklaata
mustikoita

  • Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Sekoita kananmunat joukkoon.
  • Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho ja leivinjauhe sekaisin. 
  • Siivilöi jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon.
  • Raasta valkosuklaata taikinan joukkoon ja lisää joukkoon myös mustikat.
  • Paista muffinsseja 175C:ssa 20-25 minuuttia.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä sulanut suklaa muffinssien päälle ja ripottele mustikoita suklaan päälle. Laita muffinssit viileään, jotta suklaa kovettuisi.

4 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää kyllä niin herkuilta :) Ja ihanat kuvatkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia :). Nämä olivat kyllä herkullisia, mutta niin makeita, että yhden pystyi vain syömään :D

      Poista
  2. Ooh en kestä ihania kuvia ja mitä herkkua <3

    VastaaPoista