keskiviikko 13. tammikuuta 2016

KANA-TONNIKALAPIIRAKKA


Yksi parhaimmista puolista yrittäjyydessä on omien työaikojen päättäminen. Jokainen päivä on erilainen ja eikä tarvitse joka päivä kyhjöttää töissä 8-16 ajan. Olen viime aikoina tehnyt paljon iltatöitä asiakkaiden toiveesta, joten aamut minulla on ollut pitkälti vapaat. Niin kuin tänäänkin. Päätin vapaan aamun kunniaksi tehdä jonkin suolaisen piirakan, jonka ajattelin viedä vanhemmilleni maistettavaksi. Alkuun olin suunnitellut tekevän kanapiirakan, jota yleensä teen, mutta viime metreillä suunnitelma muuttui. Kanaa olisikin saanut olla hieman enemmän, joten päätin heittää piirakkapohjan päälle vielä tonnikalaa. Tästä duoasta tuli herkullinen yhdistelmä ja todella ruokaisa!

Minä olen niin tykästynyt piirakoiden tekoon, koska niiden teko on helppoa ja nopeaa valmiiden pohjien ansiosta. Ajattelin vielä tähän postaukseen kertoa tämän piirakan ohjeen, jos sieltä ruutujen takaa löytyy kanan ja tonnikalan ystäviä :).



Kana-tonnikalapiirakka

450g hunajamarinoituja broilerin suikaleita
1 prk tonnikalaa paloina vedessä
½ paprika
Sunnuntai piirakkapohja
2½ dl curry ruokakermaa
½ dl kevyt ruokakermaa
juustoraastetta
2 kananmunaa
broilermaustetta, paprikamaustetta, currya

  • Painele valmis piirakkapohja vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia 200C:ssa.
  • Kypsennä broilerisuikaleet ja mausta ne.
  • Levitä broilersuikaleet, tonnikala sekä pieniksi paloiksi pilkottu paprika esipaistetun piirakkapohjan päälle. 
  • Sekoita erillisessä kulhossa kerma sekä kananmunat keskenään. Kaada seos täytteen päälle.
  • Levitä täytteen päälle vielä juustoraastetta.
  • Paista uunin alatasolla 200C:ssa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti