perjantai 22. tammikuuta 2016

MINNE EN HALUAISI MATKUSTAA

Vivi Vinna-blogissa oli mahtava postausidea: Minne en haluaisi matkustaa? Usein blogeihin kerrotaan maita ja kaupunkeja, jotka haluaisi vielä joskus nähdä, mutta paneudutaan niihin maihin, joihin ei välttämättä olisi intoa lähteä. Vivin postausidea oli niin mahtava, että itsekin päätin sen toteuttaa. 

Postauksesta olisi tullut tajuttoman pitkä, jos olisin kaikki mahdolliset maat käynyt läpi, joissa en haluaisi käydä, joten otin vain sellaiset, mitkä ensimmäisenä tulivat mieleen.

Etelä-Amerikka

Etelä-Amerikka:
Pohjois-Amerikkaan rakastuin palavasti, kun vierailin Bostonissa vuonna 2009. Etelä-Amerikka ei ole kuitenkaan minua kokonaisuutena ikinä kiinnostanut. Olen kuullut paljon tutuilta kuinka tietyissä etelä-Amerikan maissa rikollisuus on ihan omaa luokkaansa eikä turistin kannata olla kuin hyvin tavallisissa vaatteissa ja korut piilossa, jos ei halua tulla ryöstetyksi. Pitkät lentomatkat eivät myöskään ole lähellä sydäntäni ja etelä-Amerikan matkatkin ovat aika kalliita täältä Suomesta asti... Toisaalta olisi kiva nähdä Perun Machu Picchu ja olisi hauska myös vierailla Chilen Pääsiäissaarilla. En kuitenkaan tiedä saako nämä muutamat kohteet minua niin paljon innostumaan, että tekisin reissun etelä-Amerikkaan.

Venäjä:
Olen muutama vuosi sitten käynyt Pietarissa sekä samaisella reissulla poikkesimme myös Viipuriin, mutta maa ei sytytä. Poliittiset syyt ovat suurin syy, miksi en välitä Venäjästä ja minuun ei ainakaan Pietari kolahtanut millään tavalla. Mietimme äitini kanssa viime kesänä, että menisimme risteilylle, jossa pääsee vierailemaan myös Viipurissa. Tämmöinen reissu olisi mielenkiintoinen, mutta vain sen takia, koska Viipuri on joskus kuulunut Suomelle ja historia on aina minua kiinnostanut. Jos muualle Venäjälle pitäisi lähteä, niin varmaan suostuisin lähtemään vain, jos saisin reissun ilmaiseksi.

Konfliktimaat - Iran, Irak, Afganistan yms.:
Luulenpa, ettei tätä tarvitse sen tarkemmin selitellä. 

Thaimaa

Thaimaa:
Monet jaksavat aina hehkuttaa Thaimaata ja sen upeita rantoja, mutta minä en hinkuisi Thaimaaseen. En ole mikään makoiluja sisältävän aurinkolomien ystävä ja, jos olisin niin en siltikään ensimmäisenä suuntaisi Thaimaaseen. Eniten minua häiritsee kyseisessä maassa prostituutio. Yleensä jokaisessa tuttavien kertomassa Thaimaan reissutarinassa vilahtaa paikalla vallitseva prostituutio, mikä saa viimeisetkin kiinnostukset kyseistä maata kohtaan haihtumaan.

Afrikka

Afrikka:
Pelkään erilaisia tauteja ja sairauksia ja tämä onkin yksi suurimmista syistä, miksi en Afrikkaan haluaisi. Reissussa olisi niin suuri riski saada malaria, etten ehkä koskaan halua ottaa sitä riskiä. Egyptissä olen käynyt, mutta sielläkään en viihtynyt. Naisten kohtelu tuossa maassa oli kamalaa ja olo oli koko ajan turvaton. Lomareissun pitäisi rentouttaa, eikä saada sinua pelkäämään. Afrikassa tosin voisin käväistä metsästysreissulla, jolla isänikin on käynyt ja on itseasiassa menossa sinne myös parin kuukauden kuluttua uudestaan. Myös Madagaskarin luonnon haluaisin ehkä vielä joksus nähdä.

Japani

Japani:
En ole oikein koskaan kiinnostunut Aasiasta, varsinkaan Japanista. Kulttuuri on hyvin vieras ja jotenkin se ei ole vain kolahtanut omiin mieltymyksiini. Olisin oikeastaan voinut Japanin lisäksi luetella muitakin kohteita Aasiasta, mitkä eivät kiinnosta, mutta lista voisi olla turhan pitkä... Oikeastaan eniten/ainoana Aasiasta minua kiinnostaa Kiina. Kiinan muuri sekä Jiuzhaigoun luonnonsuojelualue ovat sellaiset, mitkä haluaisin vielä joskus nähdä.

Pohjois-Korea

Pohjois-Korea:
Päätin laittaa vielä yhden maan aasiasta, johon en ikinä halua matkustaa, nimittäin pohjois-Korean! Voisin oikeastaan sanoa, että pohjois-Korea olisi varmaankin viimeinen paikka, mihin suostuisin menemään - nyt ihan ihmettelenkin, miten meinasin tämän kohteen tästä postauksen unohtaa. Luulen, ettei minun pidä tätä kellekään avata tarkemmin?

Siinä olisi nyt ainakin muutamat paikat listattu, johon en haluaisi matkustaa - varmasti joitakin paikkoja unohtui. Onko teillä jokin sellainen kohde, mihin ette suostuisi matkustamaan?

10 kommenttia:

 1. Mahtavaa, kun siekin teit tän! :)Mukava lukea tällaista matkapohdiskelua hieman erilaisesta näkökulmasta. Aikas Samoilla linjoilla ollaan. Siun listasta yllätyin Etelä-Amerikasta ja Japanista. Etelä-Amerikasta oon kuullu paljon hyvää muilta matkaajilta. Mutta toi on kyllä totta, että siellä on paljon rikollisuutta. :/ Japaniin taasen voisin matkustaa, näen sen jotenkin paljon kehittyneempänä maana kuin Kiinan ja joitakin yhtäläisyyksiä suomalaiseen kulttuuriin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies haluaisi joskus Japaniin, joten voi olla, että joudun joskus vielä myöntymään reissuun :D. Voihan olla, että sitten käsitykseni muuttuu Japanin suhteen :).

   Poista
 2. Mun pitää vissiin sanoa, että kaikki Euroopan ulkopuolinen pelottaa... :D Okei, Kanadassa vois ehkä käydä kuitenki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Kanadassa olisi ihana käydä! :) Teiniksi asti hinguin Kanadaan, mutta Bostonin reissun jälkeen aloin kaipaamaan uusia reissuja Jenkkeihin :).

   Poista
 3. Mä haluaisin mennä Pohjois-Koreassa käymään. Haluaisin nähdä sen erot Etelä-Koreaan, johon ihastuin. Japani myös kiehtoo ;) Tosiaan itselläkin Afrikka kuuluu ei-listalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat siis tykätä Aasian kohteista? :) Mä en kyllä ikinä uskaltaisi mennä pohjois-Koreaan ja kammoksun pohjois-Korean poliittista puolta.

   Poista
  2. Aasia on uusin matkarakkaus :D Politiikka ja kansanolot ovat siellä karmeat :\

   Poista
 4. Varmasti löytyy itseltänikin monia kohteita mihin ei haluaisi matkustaa. Keliakia on vielä lisännyt omaa listaani entisestään, kun on vielä monia maita, joissa siitä ei ymmärretä pätkääkään ja riskejä ei voi ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä tuo sen oman ongelmansa ja on asia, millä ei voi leikkiä :/. Monessa maassa englannillakaan ei meinaa aina pärjätä, mikä voi hankaloittaa gluteenittoman ruoan tilaamista ravintolassa.

   Poista
  2. Mulla on vilja-allergia, ja hyvin pärjää lähes kaikkialla (plus maitoallergia ja pari ruoka-ainetta :D)

   Poista