sunnuntai 21. helmikuuta 2016

MARJAPIIRAKKAA SUNNUNTAIN KUNNIAKSI


Tänään pääsin taas leivontapuuhiin, kun appiukko oli tulossa kahville ja tarjottavaa ei löytynyt valmiiksi kaapeista. Olen viimeisen vuoden aikana hurahtanut piirakoihin, koska ne ovat helppoja valmispohjien ansiosta. En ole oikein ikinä oppinut tekemään hyvää piirakkapohjaa - yleensä siitä tulee aina liian kuivaa ja mureilevaa. En myöskään ole oppinut tykkäämään piirakkapohjien leipomisesta, joten harjoittelut ovat jääneet vähälle. Onneksi nykyään tehdään todella maukkaita piirakkapohjia, ettei sitä nyt tarvitsekaan kaikkea itse osata. 

Tänäänkin turvauduin valmiiseen piirakkapohjaan, kun päätin tehdä marjapiirakkaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa murutaikinapohjaa, mikä ei kyllä ollut meidän mielestä niin hyvää kuin muut valmispiirakkapohjat, mitkä eivät ole murutaikinaa. Tämä jäi ehkä hieman liian kuivaksi meidän makuun.

Muuten piirakka oli maukas ja minä ehkä innostuin hieman laittamaan enemmän marjoja kuin ohjeessa oli. Piirakka oli siis todella marjainen! Taisi runsas marjamäärä olla vain hyvä asia, koska piirakkaa jäi vain pieni pala jäljelle.


Ulkonäöllisesti piirakka ei ollut kaunein mahdollinen, kun marjoista tuli nesteet yli reunojen. Makuhan se kuitenkin tärkein on :). 

Itse laitoin täytteeseen sitruunarahkaa yhden purkillisen, kananmunan, 2/3 dl sokeria, mustikoita ja vadelmia. Olen ennenkin huomannut, että marjapiirakoissa toimii hyvin sitruunarahka, koska sitruunan maku on herkullinen marjojen kaverina. 
2 kommenttia on "MARJAPIIRAKKAA SUNNUNTAIN KUNNIAKSI"
  1. Saatoin ehkä innostua marjapiirakasta....oispa täällä valmiina <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjapiirakat ovat kyllä herkkuja :). Itse tosin tykkään enemmän marjapiirakoista, joissa ei ole rahkaa, mutta mies taas tykkää enemmän näistä rahkamarjapiirakoista :D.

      Poista