maanantai 16. toukokuuta 2016

NOPEAT TARJOTTAVAT

Eilen vietimme siskoni syntymäpäiviä ja minä leivoin synttäreille juustokakun. Pitkästä aikaa pääsin leivonnan pariin ja heti siihen syttyi taas uusi kipinä. Vaikkakin tämän asunnon keittiö on todella pieni ja tuo omat haasteensa, niin on se leivonta mukavaa paikassa kuin paikassa. Kakku ei nyt ollut ihan sellainen kuin piti, koska jokin kämmi oli päässyt käymään. Kun avasin vanhempieni luona vuoan, niin kakku koko romahduksen. Söimmekin siis sekamelskakakkua, mutta maku oli kaikkien mielestä hyvä - koostumuksesta tuli tosin mieleen enemmän pappilan hätävara kuin juustokakku. 


Tänään päätin tehdä pakkaseen hieman tarjottavia ja mielessä muotoutui ensin ajatus kinkku-juustosarvista. En jaksanut tehdä taikinaa itse vaan kävin hakemassa lähikaupasta valmiin taikinan. Kotona huomasin, että olinkin ottanut matkaan lehtitaikinapaketin, joten Lauran soveltaminen alkoi. Leikkasin taikinalevyt kahtia, neliön malliin, ja tein viillot jokaiseen kulmaan. Täytteeksi laitoin juustoraastetta ja kinkkua, jonka jälkeen taitoin kulmat keskelle toisiinsa kiinni. Voitelin kinkku-juustonyytit vielä kananmunalla ja annoin niiden paistua 225C:ssa vartin verran. 


Näistä nyyteistä tuli simppeleitä, mutta herkullisia ja valmistus oli älyttömän nopeaa :). En ole tosin aikaisemmin tälläisiä lehtitaikinanyyttejä laittanut pakkaseen, joten en tiedä ovatko nyytit ollenkaan niin hyviä, kun ne joskus sulattaa ja lämmittää uudestaan.

Nytkin olisi kauhea leivontavimma, mutta se pitää vain hillitä, koska näin yksin asuessa ei ole varaa leipoa ihan koko aikaa. Jo ihan sen takia, ettei levähdä ihan uusiin mittoihin.

Onko teillä jokin tietty resepti, mitä käytätte, kun on tulossa nopealla aikataululla vieraita kylään? :)
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti