torstai 7. heinäkuuta 2016

APPELSIINIMUFFINSSIT SITRUUNATAHNALLA


Tänään heräilin jo kasin aikaa ja päätin aloittaa aamun leipomisella. Ennen ysiä kämpässä leijui hyvä tuoksu ja hellan päällä nökötti 12 kappaletta muffinsseja jäähtymässä. Muistin, että kaapistani olisi löytynyt appelsiinicurdia, joten aloin tekemään appelsiinimuffinsseja. Kun oli aika täyttää muffinssit, niin huomasinkin, että kaapissani oli sitruunacurdia, ei appelsiinia. Noh, kämmejä joskus käy, mutta onneksi appelsiini ja sitruuna sopivat kivasti yhteen :).

Lopuksi vielä koristelin muffinssit hyvin yksinkertaisesti tomusokerilla. Vinkkinä vielä: jos haluat paremman appelsiininmaun esille, niin taikinan joukkoon kannattaa raastaa vielä lisäksi appelsiininkuorta.

Appelsiinimuffinssit sitruunatahnalla

4 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl juoksevaa margariinia
200 g Valio appelsiinirahkaa
1½ appelsiinin puristettu mehu
Lemon Curdia

  • Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
  • Vatkaa sokeri ja kananmunat keskenään vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös juokseva margariini.
  • Siivilöi kuivat aineet taikinan joukkoon vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Lisää taikinaan vielä appelsiinirahka.
  • Täyty muffinssivuoat ensin puoleen väleen, jonka jälkeen lisää vuokaan teelusikallinen Lemon Curdia. Täytä vuoat loppuun taikinalla.
  • Paista 200C:ssa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti