perjantai 12. elokuuta 2016

KESÄINEN LAPPEENRANTA

Ennen reissua Viipuriin saimme tutustua upeaan Lappeenrantaan yhden vuorokauden ajan ja tuo vuorokausi oli hyvin antoisa, koska emme koskaan olleet aikaisemmin käyneet Lappeenrannassa. Itse olen ajanut vain Lappeenrannan ohi, mutta itse keskustaa en ole nähnyt.

Kun olimme tiputtaneet hotellille laukut, niin lähdimme heti suunnistamaan kohti Lappeenrannan satamaa ja katsastamaan bussikuskin suosittelemia hiekkalinnoja. Sää oli todella hyvä ja satamassa huomasikin, että hyvässä säässä oli muutama muukin ihminen lähtenyt ulkoilemaan.Saimme tovin, jos toisenkin, kulutettua hiekkalinnoja ihastellen, joiden teema oli ritarilinna. Teokset olivat älyttömän upeita ja jokainen pienikin yksityiskohta oltiin mietitty tarkoin. Hiekkalinna-alueelta löytyi myös paljon aktiviteetteja, varsinkin lapsiperheille. 


Kun hiekkalinnat oli tutkittu, niin lähdimme tutustumaan Lappeenrannan linnoitukseen eli vanhaan kaupunkiin. Linnoitus sijaitsee Linnoitusniemessä, josta avautuu upeat näkymät Lappeenrannan keskustaan, satamaan ja Saimaalle. Linnoitusniemestä löytyy ravintoloita, kahviloita, museoita ja varsinkin nuorten suosimaa piknikaluetta. Linnoitus oli todella mielenkiintoinen nähdä, koska meistä kellään ei ollut minkäänlaista käsitystä, että tuommoinenkin löytyy Lappeenrannasta. Kaupunkiin tutustumisen jälkeen menimme vielä syömään Rossoon, jota voin lämmöllä suositella. Ruoka oli herkullista ja asiakaspalvelu loistavaa. Yön vietimme Rosson lähettyvillä sijaitsevassa Hotelli Scandic Patriassa, joka oli myös positiivinen kokemus. 

Lappeenranta on ehdottomasti kesäkaupunki ja tutustumisen arvoinen kohde! :)
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti