torstai 8. syyskuuta 2016

JUUSTOKAKKU MIKÄ MEINASI AIHEUTTAA KATASTROFIN


Isäni vietti lauantaina syntymäpäiviään ja minä sain taas tehtäväkseni leipoa synttärikakun. Olin valmiiksi katsonut Kinuskikissalta mansikka-kinuski juustokakkuun ohjeen ja olin jo hieman henkisesti varautunut siihen, että ohje on hieman haastava (ohjeen löydät TÄÄLTÄ). Kakkuun tulisi tehdä kierrekuvio kinuskitäytteestä sekä mansikkasoseesta. Kuvasta voitte päätellä kuinka kävi.

Täytteet onnistui hyvin, mutta jokin minulla meni vikaan täytteiden kaatamisosuudessa. Kinuskitäyte upposi heti pohjaan ja kakun pintaan jäi mansikkasose, johon oli hieman sekoittunut kinuskitäytettä. Päällinen oli niin ruma, että lusikalla tasasin sen hieman tuommoiseksi marmorimaiseksi. 

Kun täytteet oli vuoassa ja oli aika laittaa kakku jääkaappiin niin kas, vuoka alkoi vuotamaan! Tajusin, että kakku pitää saada pakkaseen, että se jähmettyisi nopeammin, mutta uusi ongelma oli edessä - pakkaseni nimittäin oli aivan täynnä. Nopean uudelleen järjestelyn jälkeen sain kakun ängettyä pakkaseen. Järjestelyn myötä pakkaseen ei enää mahtunut pari vadelmarasiaa, joten päätin laittaa ne jääkaappiin sulamaan ja koristella kakun marjoilla.

Loppu hyvin, kaikki hyvin - kakku maistui syöjille ja ulkonäöstä ei tullutkaan ihan niin kamala, miltä se eka näytti. Mutta voin kertoa, että tämä leivontahetki ei todellakaan ollut rentouttavaa ja muutama ärräpää taisi keittiössä kajahdella. 

Kakun ohje on siis täsmälleen sama kuin linkin takana oleva ohje, mutta lopputulos on aivan muuta. Kannattaa kokeilla onnistuuko kierteet! :D
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti