keskiviikko 19. lokakuuta 2016

HEDELMÄINEN SYNTTÄRIKAKKU

Viikko sitten vietin syntymäpäiviäni ja sain perheeni luokseni kylään. Oli jo etukäteen hieman pohtinut, että voisin tehdä valkosuklaajuustokakun ja sen kaveriksi vadelmakastikkeen. Lopulta kuitekin tuhosin tämän idean, koska olen niin paljon käyttänyt viime aikoina marjoja kakuissani, että nyt oli aika kehitellä jotain hedelmistä. 


Lopulta päädyin tämmöiseen hedelmäpommiin. Täyte oli edelleen valkosuklaatäyte, mutta sivut ja päällisen koristelin kiiveillä, persikoilla, viinirypäleillä ja mandariineilla. Tämä kakku onnistui erinomaisesti ja makuyhdistelmä oli loistava - hedelmien raikkaus ja valkosuklaan makeus sopivat hyvin yhteen.

Kiivit sain aseteltua kakun reunoille, niin että laitoin reunakalvoa irtopohjavuoan reunoille, jonka jälkeen painoin kiivit kalvoa vasten. Tämän jälkeen kaadoin täytteen vuokaan.

Valkosuklaa-hedelmäjuustokakku

Pohja:
n. 200g Digestive-keksejä
100g sulatettua voita

Täyte:
200g valkosuklaata
200g Philadelphia tuorejuustoa
2½dl Flora Vispiä
6 liivatelehteä
½dl vettä + 1-2tl sitruunamehua
sokeria
vaniljasokeria

Koristeluun hedelmiä ja hyytelösokeria

  • Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Asettele reunoille reunakalvo.
  • Murskaa keksit. Sekoita murskaan sulatettua voi. Kaada keksiseos vuoan pohjalle.
  • Asettele kiivipalat vuoan reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet likoamaan.
  • Vatkaa kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita täytteen joukkoon.
  • Kiehauta kattilassa sokeri-sitruunamehuseos, johon sulatat liivatelehdet. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ennen kuin kaadat sen täytteen joukkoon.
  • Kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  • Koristele kakku hedelmillä ja valmista hyytelö hyytelösokeripaketin ohjeen mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti