tiistai 4. lokakuuta 2016

KANA-KINKKUPIIRAKKA


Tiedättehän te sen, kun iskee johonkin ruokaan niin hirveä himo, että sitä on vain saatava mahdollisimman nopeasti? Mulla on muutaman päivän tehnyt ihan älyttömästi mieli kanapiirakkaa, enkä vain päässyt yli tästä ajatuksesta. Suuntasin kauppaan hakeakseni kanapiirakan ainekset, mutta koriin eksyi yksi pussi kinkkisuikaleita, joten piirakka vaihtui lennosta kana-kinkkupiirakaksi. Tämäkin piirakka oli oikein maukas, mutta kyllä omaan suuhuni pelkkä kanapiirakka on parempi, koska kinkku tekee piirakasta heti suolaisemman sekä raskaamman. Mutta tämä piirakka on todella ruokainen, joten kannattaa kokeilla, jos pidät suolaisista ja ruokaisista piirakoista.

Kana-kinkkupiirakka

valmis piirakkapohja
300g hunajamarinoituja broilersuikaleita
250g kinkkusuikaleita
2 ½dl Valion kolme yrttiä ruokakerma + ½dl tavallista ruokakermaa
2 kananmunaa
½ paprika
juustoraastetta

  • Painele sulanut piirakkapohja vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista uunin alatasolla 200C:ssa 10 minuuttia.
  • Kypsennä broilersuikaleet ja mausta oman maun mukaan.
  • Pilko paprika.
  • Vatkaa kananmunat ja kermat sekaisin.
  • Kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle kanat ja kinkkusuikaleet. Ripottele päälle paprika. 
  • Kaada täytteen päälle muna-kermaseos.
  • Levitä vielä piirakan päälle juustoraaste ja paista 30 minuuttia uunin alatasolla 200C:ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti